Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
Νέα
Τι αλλάζει με τη φορολογική ενημερότητα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018 09:57

Τι αλλάζει με τη φορολογική ενημερότητα -Όλη η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Τι αλλάζει με τη φορολογική ενημερότητα -Όλη η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Απόφαση με την οποία μεταρρυθμίζεται το πλαίσιο έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής για χρέη προς το Δημόσιο εξέδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, «με την εκδοθείσα απόφαση εξορθολογίζεται η έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής και τίθενται για πρώτη φορά σαφείς κανόνες για τον καθορισμό των ποσοστών παρακράτησης επί του αποδεικτικού. Σκοπός της μεταρρύθμισης είναι η διόρθωση χρόνιων στρεβλώσεων, με γνώμονα τη διευκόλυνση των συναλλαγών για τις οποίες απαιτείται φορολογική ενημερότητα, τη μεταχείριση των φορολογουμένων με διαφάνεια και την ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου. Οι συνεπείς φορολογούμενοι, που τηρούν τις ρυθμίσεις των οφειλών τους, επιβραβεύονται και διευκολύνονται στις συναλλαγές τους, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετείται η είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών».

Με τη νέα απόφαση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «καταργείται η ευρεία διακριτική ευχέρεια καθορισμού ποσοστού παρακράτησης από 10 έως 100%. Τα ποσοστά συστηματοποιούνται και κλιμακώνονται, ανάλογα με το ρυθμό αποπληρωμής των ρυθμισμένων οφειλών.

Ειδικότερα, τα ποσοστά παρακράτησης επί του εισπραττόμενου ποσού ξεκινούν από 10% όταν έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό μεγαλύτερο του 70% της ρυθμισμένης οφειλής, ανέρχονται σε 30%, όταν έχει καταβληθεί μέσω τη ρύθμισης συνολικό ποσό μεγαλύτερο του 50% της ρυθμισμένης οφειλής, σε 50%, όταν έχει καταβληθεί συνολικό ποσό μεγαλύτερο του 30% της ρυθμισμένης οφειλής και φτάνουν το 70% όταν το αποπληρωμένο ποσό ρύθμισης είναι μικρότερο ή ίσο του 30%. Τα ως άνω κλιμακωτά ποσοστά μπορούν να αυξηθούν, υπό προϋποθέσεις, έως και 20 ποσοστιαίες μονάδες, κατόπιν ειδικής αιτιολογίας. Τα ποσοστά αυτά απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα:

Ποσοστό αποπληρωμής Συντελεστής Παρακράτησης

> 70%                                 10%

> 50%                                 30%

> 30%                                 50%

≤ 30%                                 70%

Περαιτέρω, με τη νέα απόφαση μειώνεται ο αριθμός των δόσεων ρύθμισης, των οποίων δεν μπορεί να υπολείπεται το ποσό παρακράτησης, από τρεις (3) ή πέντε (5) δόσεις, για εναπομένουσες δόσεις λιγότερες ή περισσότερες των δώδεκα (12), κατά περίπτωση, σε δύο (2)1 ή τέσσερις (4) δόσεις ρύθμισης, αντίστοιχα.

Επιπλέον, με σκοπό τη διευκόλυνση της ταμειακής ρευστότητας των οφειλετών που εισπράττουν περιοδικές απαιτήσεις, στις περιπτώσεις αυτές η παρακράτηση ορίζεται σε ποσοστό 10%, ενώ για εναπομένουσα ρυθμισμένη οφειλή άνω των 5.000 ευρώ τίθεται ελάχιστο ποσό παρακράτησης ίσο με μία (1) δόση και για εναπομένουσα οφειλή άνω των 20.000 ευρώ ελάχιστο ποσό παρακράτησης ίσο με (2) δόσεις ρύθμισης.

Τέλος, ορίζεται ότι κατά την έκδοση βεβαίωσης οφειλής (που επέχει θέση αποδεικτικού ενημερότητας) για την πώληση ακινήτου, στην περίπτωση όπου το τίμημα υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, η διασφάλιση της οφειλής περιορίζεται στη διαφορά ανάμεσα στο τίμημα και την αντικειμενική αξία. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι συναλλαγές επί ακινήτων φορολογούμενων, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή ταμειακή θέση και οι οφειλές τους δεν εξοφλούνται πλήρως με το τίμημα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών».

 
ΝΟΜΟΣ 4492 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Ιανουάριος 2018 15:29

ΘΕΜΑ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4492/18-10-17 "Διακίνηση και Εμπορία Νωπών και Ευαλλοίωτων Αγροτικών Προιόντων και άλλες διατάξεις" άρθρο 2 "Εμπορική Συναλλαγή" 'Εμπορος που προμηθεύεται νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προιόντα από παραγωγό ο οποίος εκδίδει τιμολόγιο, οφείλει να εξοφλεί το τιμολόγιο του παραγωγού μέσα σε εξήντα (60) ημέρες από την έκδοση του. Κάθε συμφωνία μεταξύ των μερών, που είναι αντίθετη με τις διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου, θεωρείται άκυρη.  Η ισχύς του παρόντος άρθρου ξεκίνησε στις 1-1-2018.

 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 07:32

ΘΕΜΑ: Ευχαριστήρια επιστολή

 

Αγαπητοί κύριοι/ιες

ο Δήμαρχος Δημήτριος Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων, Χαρά Αμανατίδου σας ευχαριστούν θερμά για την συμβολή σας στην εκδήλωση με τίτλο "Το μαγεμένο στρατόπεδο" που διοργάνωσε ο Δήμος Παύλου Μελά και υλοποιήθηκε το διάστημα 13-19 Δεκεμβρίου 2017.

Θεωρούμε ότι η συνεισφορά σας ήταν καθοριστική για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία προσέφερε, χαμόγελα και αισιοδοξία στους συμπολίτες μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας βρίσκουμε πάντοτε συμπαραστάτες στο έργο μας.

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος                                  Ο Δήμαρχος

Αμανατίδου Χαρά                             Δεμουρτζίδης Δημήτριος

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates