Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
Νέα
Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON 2018» PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 11:18

Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON 2018»

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμμετάσχει με εκθετήριο χώρο 228 τ.μ. στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON 2018» που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Απριλίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΘ- HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της Περιφέρειας με τη συμμετοχή της, είναι η προώθηση προς την παγκόσμια αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει. Η FRESKON διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου και αναμένεται να την επισκεφθούν χονδρέμποροι εισαγωγείς & εξαγωγείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έμποροι λιανικής, σημαντικές αλυσίδες super market από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και γεωπόνοι, παραγωγοί αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συσκευασίας και των logistics. Πλαισιώνεται από μια σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων όπως:

  1. Το Διεθνές Συνέδριο Σταφυλιού,
  2. Specialized Παράλληλες εκδηλώσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις,
  3. FreshCon market (B2B Συναντήσεις με τις μεγαλύτερες αλυσίδες super market των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας (με αγροτικά, ποιοτικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά τα οποία παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία) είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Με τη συμμετοχή της θα πραγματοποιηθεί η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Π.Κ.Μ. και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη 5 Απριλίου 2018. Οι Αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Συνημμένο έντυπο) θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο fax 2313330044.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
  • Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ,
  • Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330350 κα. Γλυκερία Καραλή,  2313330428 κ. Γεώργιος Φανέλης και 2313330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος.

 

 
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΚΛΘ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Μάρτιος 2018 13:54

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  28/3 ΣΤΙΣ 4Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑΣ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΧΑΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

 
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 30 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2018 15:15

 

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 30 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ

 

Σύμβαση μεταξύ ΚΑΘ Α.Ε. και Εγνατίας Οδού Α.Ε. που αναλαμβάνει τεχνικός σύμβουλος. Στόχος ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη της Αγοράς.

 

Ως τις αρχές Ιουνίου η Εγνατία Οδός Α.Ε. θα έχει ολοκληρώσει το master plan εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε., η οποία στην επόμενη τριετία εκτιμάται ότι θα υλοποιήσει επενδύσεις τουλάχιστον 20-30 εκατ. ευρώ προκειμένου το 2021 να μπορέσει ενισχυμένη, να διαχειριστεί αποτελεσματικά μεγαλύτερη παρέμβαση στη διακίνηση αγροτοδιατροφικών προϊόντων στην ελληνική και βαλκανική αγορά.

 

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε εκδήλωση που έγινε στα γραφεία της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κατά την οποία ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης και ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΚΑΘ Δημήτρης Χαμπίδης υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση με την οποία η Εγνατία ορίζεται τεχνικός σύμβουλος της Αγοράς και αναλαμβάνει να εκπονήσει το master plan του εκσυγχρονισμού, τις μελέτες των έργων που θα γίνουν και την επίβλεψη κατά την κατασκευή τους.

 

Όπως είπαν οι κύριοι Αντωνούδης και Χαμπίδης, υπάρχει κυβερνητική δέσμευση στήριξης του αγροτοδιατροφικού τομέα, με την εξασφάλιση των απαιτούμενων χρηματοδοτικών πόρων. Τα εμπλεκόμενα υπουργεία που είναι το ΥΠΟΙΚ, το Ανάπτυξης και το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν δεσμευτεί ότι με την αξιοποίηση και πόρων του ΕΣΠΑ, θα διατεθούν έως 35-40 εκατ.ευρώ στην ΚΑΘ και άλλα τόσα στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας, για τον εκσυγχρονισμό τους.

 

Το χρονοδιάγραμμα για τις παρεμβάσεις στην ΚΑΘ, προβλέπει εκπόνηση του master plan στους επόμενους δύο - τρεις μήνες. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να πάρει την έγκριση των συναρμοδίων υπουργείων, ώστε να προχωρήσει η ανάθεση και εκπόνηση των μελετών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του α΄ εξαμήνου του 2019 ώστε εντός της ίδιας χρονιάς να δημοπρατηθούν τα έργα.

 

Ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού εκτίμησε ότι η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, μπορεί να έχει τη νέα, αναβαθμισμένη της μορφή, το 2021, ενώ ορισμένα έργα θα μπορούν να παραδοθούν και σε ταχύτερο χρόνο.

 

Στη σημασία αυτής της αναβάθμισης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΘ κ. Χαμπίδης, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση στην Κεντρική Αγορά από το 1974 που κατασκευάστηκε και, απολύτως απαραίτητη από μέσω της αγοράς εξυπηρετούνται παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, εφοδιάζονται αγορές σε όλη τη βορειοελλαδική ζώνη, μέχρι τη Λάρισσα και δυτικά μέχρι και τα νησιά του Ιουνίου, ενώ το 50% των διακινούμενων φορτίων αφορά εξαγωγές προς τα Βαλκάνια.

 

Η Αγορά σήμερα έχει ανάγκη επέκτασης των κτιριακών της εγκαταστάσεων, δημιουργίας ψυκτικών εγκαταστάσεων για νωπά προϊόντα, αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης, έργου για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, δημιουργίας Εργαστηρίου Υπολειμμάτων.

 

Τονίσθηκε ότι στους στόχους της διοίκησης της ΚΑΘ είναι η δημιουργία μίας νέας πτέρυγας μέσα από την οποία θα διακινούνται αγροτικά προϊόντα πρώτης μεταποίησης, όπως λάδια, κρασιά, όσπρια.

 

Η ΚΑΘ, εταιρεία κερδοφόρα και με αποθεματικά κοντά 8 εκατ.ευρώ, θα καλύψει το κόστος του master plan και ενδεχομένως μέρος της δαπάνης των μελετών, ενώ θα συζητήσει με τους εμπόρους - πελάτες της, το περιεχόμενου του master plan. Σήμερα στην ΚΑΘ είναι εγκατεστημένοι 200 έμποροι λαχανικών και φρούτων και επιπλέον 22 έμποροι κρεάτων.

 

"Στόχος μας είναι να παρέχουμε καλύτερες συνθήκες στις εμπορικές εταιρείες που είναι πελάτες μας και στεγάζονται στην αγορά, αλλά φυσικά και καλύτερες συνθήκες για τους παραγωγούς που συνεργάζονται μαζί τους. Επίσης, να μπορέσει η ΚΑΘ, σταδιακά να αυξήσει το ποσοστό των ελληνικών τροφίμων με τα οποία εφοδιάζονται οι τουριστικές μας επιχειρήσεις", σημείωσε ο κ.Χαμπίδης.

 

Αυτό που τόνισε ο κ. Χαμπίδης, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΘ κ. Θ. Παπαδόπουλος (σ.σ. και οι δύο γεωπόνοι), είναι, ότι για την ανάπτυξη της Αγοράς, αλλά και την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας, είναι απαραίτητη η ανάπτυξη των agrologistics, μία δραστηριότητα που θα είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ΚΑΘ, αλλά που δεν θα συμπεριληφθεί στις ενέργειες που θα ενταχθούν στο master plan.

 

"Η τροφοδοσία των τουριστικών μονάδων, των κρουζιερόπλοιων, η αύξηση των εξαγωγών, προϋποθέτει agrologistics. Φέτος σπάσαμε ρεκόρ εξαγωγών στο επιτραπέζιο ροδάκινο και αρνητικό ρεκόρ σε μειωμένες τιμές στο συγκεκριμένο προϊόν, εξέλιξη που θα είχε αποτραπεί αν είχαμε agrologistics", τόνισε ο κ. Χαμπίδης.

 

Παρόντες στη συνέντευξη που δόθηκε με την ευκαιρία της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης, ήταν η μέχρι και σήμερα διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΟΑΕ κ. Καλφακάκου, η αντιπρόεδρος κ. Μ. Παυλούδη και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΘ κ. Θ. Παπαδόπουλος.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/article/master-plan-gia-tin-kentriki-agora-ke-erga-30-ekat-evro

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates