Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
Νέα
Εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 09:25

Θέμα: Εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης

Η Διοίκηση του Συνδέσμου σας ενημερώνει ότι έχουν προκηρυχτεί εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).Η οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας μας, καθώς επίσης και η δυσχερής θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας επιβάλουν την ενεργή συμμετοχή μας στις διαδικασίες και την ισχυρή εκπροσώπηση του κλάδου μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που επηρεάζουν και την υπόσταση των δικών μας επιχειρήσεων.

Ειδικότερα στο Ε.Β.Ε.Θ. οι εκλογές θα διεξαχθούν την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 από τις 8 π.μ. έως τις 7μ.μ. στο κατάστημα του Ε.Β.Ε.Θ., Τσιμισκή 29. Οι εκλογές θα διεξαχθούν κατά τμήματα. Οι επιχειρήσεις μας συμμετέχουν στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ το οποίο εκλέγει 27 έδρες.Ο Σύνδεσμος Εμπόρων συμμετέχει ενεργά και συλλογικά στις εκλογές του ΕΒΕΘ με υποψηφίους τους κ.κ.

· Κιουτσούκαλη Μιχάλη του Ζαφείρη

· Μαμαλικίδη Παναγιώτη του Θεόδωρου

· Χαραλαμπίδη Ιώαννη του Κωνσταντίνου

Πιο συγκεκριμένα:

Κάθε προσωπική εταιρεία μέχρι δύο (2) ψήφους ως εξής:

- Για τις ομόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων της, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

- Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους είτε δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων είτε του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

- Κάθε εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) μέχρι δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

- Κάθε μονοπρόσωπη ΕΠΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

- Κάθε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ) τρεις (3) ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (που πρέπει να υποβληθεί μαζί με το έντυπο εξουσιοδοτήσεως μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2017).

- Κάθε ΙΚΕ δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

- Κάθε μονοπρόσωπη ΙΚΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

- Κάθε υποκατάστημα, μία (1) ψήφο, αυτή του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού.

- Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

- Κάθε συνεταιρισμός, δύο (2) ψήφους, αυτές του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι του μέλη του ΔΣ.

- Στις ατομικές επιχειρήσεις, το δικαίωμα ψήφου (1 ψήφος) ασκείται αποκλειστικά από το μέλος - φυσικό πρόσωπο, χωρίς εξουσιοδότηση εκπροσώπου.

Σημειώνεται ότι το εκλογικό δικαίωμα ασκείται προσωπικά με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία και απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκησή του είναι η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου, με το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου. Κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει. Σε περίπτωση ασκήσεως περισσοτέρων επαγγελμάτων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο ή την ίδια επιχείρηση, το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία της κατά δήλωση επιλογής του.

Ο κάθε εκλέκτορας έχει δικαίωμα να βάλει από 1 έως 3 σταυρούς μπροστά από τα ονόματα των υποψηφίων σε κάθε ψηφοδέλτιο.Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούνται τα μέλη μας να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στην Διοίκηση του ΕΒΕΘ.

 
ΩΡΑΡΙΟ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017 12:06

Το πρόγραμμα λειτουργίας της Λαχαναγορας Θεσσαλονικης την περίοδο των εορτών θα διαμορφωθεί ως εξής:

Για τα Χριστούγεννα

Παρασκευή 22 Δεκεμβριου: άνοιγμα ζυγιστηρίου στις 4π.μ. και αγοραπωλησίες 4π.μ. - 4μ.μ.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου: κλειστά

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου: κλειστά

Δευτερα 25 Δεκεμβριου: κλειστά

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου: κλειστά

Τετάρτη 27 Δεκεμβριου : άνοιγμα ζυγιστηριου στις 3π.μ. και αγοραπωλησίες 4π.μ.  - 4μ.μ.

Για την Πρωτοχρονιά

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου: άνοιγμα ζυγιστηρίου στις 4π.μ. και αγοραπωλησίες 4π.μ. - 4μ.μ.

Σαββατο 30 Δεκεμβριου : κλειστά

Κυριακη 31 Δεκεμβρίου: κλειστά

Δευτέρα 1 Ιανουαριου: κλειστά

Τρίτη 2 Ιανουαρίου: κλειστά

Τετάρτη 3 Ιανουαριου: άνοιγμα ζυγιστηριου στις 3π.μ. και αγοραπωλησίες 4π.μ. - 4μ.μ

Για τα Θεοφάνεια

Σάββατο 6 Ιανουαριου : κλειστά

 

Από την Διοίκηση του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγορας Θεσσαλονικης

καλές γιορτές με υγεία και εργασία για όλο τον κόσμο.

 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΕΘ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 10:46

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ   2ης , 3ης ΚΑΙ 4ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Η  Εκλογική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν στο περίπτερο αριθ. 10 της Δ.Ε.Θ. την 2η, 3η και 4η Δεκεμβρίου 2017 και κατά τις ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα  από ώρα 08.00 πρωινής μέχρι της 18.00 απογευματινής για την ανάδειξη του νέου 51 μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Θ.
Ο αριθμός  των αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν σε κάθε Τμήμα του Ε.Ε.Θ. ορίστηκε με την με αριθ. Πρωτ. 95400/6-9-2017  Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης (ΑΔΑ: 66ΑΛ465ΧΙ8-ΠΓΥ) ως κατωτέρω : α) Τμήμα Επαγγελματιών είκοσι (20) έδρες και β) Τμήμα Υπηρεσιών τριάντα μια (31) έδρες.
Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται νομικά πρόσωπα-μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους στο Ε.Ε.Θ. (δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την 01-12-2016) και που έχουν εξοφλήσει τα τέλη τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ για το έτος 2016 το αργότερο μέχρι την 23η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και μέχρι ώρα 15.00μ.μ.
Επίσης στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται τα φυσικά πρόσωπα-μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους στο Ε.Ε.Θ. (δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την 01-12-2016) και που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ ή την ετήσια συνδρομή στο Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2016 το αργότερο μέχρι την 23η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και μέχρι ώρα 15.00μ.μ.
Στερούνται του δικαιώματος ψήφου όσοι έχουν στερηθεί αμετακλήτως τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση αυτή, όσοι τελούν υπό δικαστική απαγόρευση ή αντίληψη καθώς και όσοι έχουν καταδικασθεί αμετακλήτως σε οποιαδήποτε ποινή για όλα τα  αδικήματα όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 3γ του Ν.2081/92 το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 22 του Ν. 3419/2005,όσοι έχουν κηρυχθεί τελεσιδίκως σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχουν αποκατασταθεί ή οι επιχειρήσεις που τελούν υπό αναγκαστική εκκαθάριση.
Οι  εκλογείς θα εκδηλώσουν την προτίμησή τους θέτοντας επί του ψηφοδελτίου που θα  επιλέξουν σταυρούς προτίμησης προ του ονόματος του υποψηφίου ή μετά απ’ αυτό που δε μπορεί να υπερβαίνουν το συνολικό εδρών του τμήματος. Για τον επικεφαλής κάθε συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.
Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου, από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου, και με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία. Κανείς δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει.
Υπενθυμίζεται ότι στις  προσωπικές εταιρείες ΟΕ Ε ψηφίζουν μέχρι  δύο ομόρρυθμοι εταίροι, στις ΕΕ μέχρι  δύο ομόρρυθμοι εταίροι είτε ο ομόρρυθμος και ένας ετερόρρυθμος,  στις ΕΠΕ μέχρι  δύο από τους διαχειριστές ή ένας διαχειριστής και ένας εταίρος, στις Μονοπρόσωπες ΕΠΕ ο διαχειριστής τους,  στις ΑΕ μέχρι τρία μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη , στις ΙΚΕ δυο διαχειριστές ή ένας διαχειριστής και ένας εταίρος, στις Μονοπρόσωπες ΙΚΕ ο διαχειριστής τους, στα υποκαταστήματα ψηφίζει ο Διευθυντής ή ο νόμιμος αναπληρωτής του, στις αλλοδαπές Α.Ε. και ΕΠΕ ο νόμιμος εκπρόσωπος ή πράκτορας ή ο αντίκλητος της, στους Συνεταιρισμούς ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ή οι αναπληρωτές τους.
Η Εκλογική Επιτροπή καλεί τα νομικά πρόσωπα μέλη του Ε.Ε.Θ.  που πρέπει να υποδείξουν/ορίσουν τους εκπροσώπους τους για να ψηφίσουν, να συμπληρώσουν τα έντυπα υπόδειξης, τα οποία (αφού υπογραφούν από τους νομίμους εκπροσώπους τους) πρέπει να υποβληθούν στο Ε.Ε.Θ. το αργότερο μέχρι 24/11/2017, ημέρα Παρασκευή και μέχρι ώρα 15.00 μ.μ.
Ειδικότερα  η Εκλογική Επιτροπή επισημαίνει:
Στις  ΟΕ & ΕΕ που έχουν τρεις και άνω  εταίρους πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο των εταιρειών μέχρι δυο εταίροι (προσοχή: στις Ε.Ε. δε μπορούν να επιλεγούν μόνο ετερόρρυθμοι εταίροι)
Στις ΕΠΕ που έχουν τρεις και άνω  εταίρους και διαχειριστές  πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από την εταιρία μέχρι δυο εξ αυτών (δηλαδή ένας διαχειριστής και ένας εταίρος είτε δυο διαχειριστές)
Στις ΙΚΕ που έχουν τρεις και άνω  εταίρους και διαχειριστές  πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από την εταιρία μέχρι δυο εξ αυτών (δηλαδή ένας διαχειριστής και ένας εταίρος είτε δυο διαχειριστές)
Στις ΑΕ  πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από το διοικητικό συμβούλιο τρεις εκπρόσωποι που μπορεί να είναι μέλη Δ.Σ. ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας  που ορίζονται με ειδική απόφαση του Δ.Σ.
Στα Υποκαταστήματα πρέπει να επιλεγεί και υποδειχθεί ένας εκπρόσωπος, μεταξύ του διευθυντή ή του αναπληρωτή του.
Στις αλλοδαπές ΑΕ και ΕΠΕ πρέπει να επιλεγεί και υποδειχθεί ένας μεταξύ του νόμιμου εκπρόσωπου ή του πράκτορα ή του αντίκλητου της.
Στους ΣΥΝ πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν δυο εκπρόσωποι, δηλαδή ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας ή οι αναπληρωτές τους.
Τέλος η Εκλογική Επιτροπή καλεί όσους έχουν συμπληρώσει τριετία ως μέλη του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να διεκδικήσουν το αξίωμα του Συμβούλου να καταθέσουν, δια του εκπροσώπου του συνδυασμού των, το αργότερο μέχρι την 2η Νοεμβρίου 2017 και μέχρι ώρα 15.00μ.μ στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής αίτηση υποψηφιότητας στην οποία θα  επισυνάπτονται:
Α)Γραμμάτιο εισπράξεως εκ του ταμείου του Επιμελητηρίου περί καταθέσεως σ’ αυτό του ποσού των πενήντα  (50) Ευρώ και
Β)Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86  περί μη ύπαρξης κωλύματος εξ εκείνων που
προβλέπονται από το άρθρο 3γ παρ.3 και 4 του Ν.2081/92 που προστέθηκε με το
άρθρο 22 του Ν. 3419/2005.
Η αίτηση υποψηφιότητας χορηγείται από τη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής.
Σημειώνεται  ότι το ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού πρέπει να περιλαμβάνει  τουλάχιστον έναν (1) υποψήφιο  από κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου.
Περισσότερες πληροφορίες από το γραμματέα της Εκλογικής Επιτροπής κ. Λαδόπουλο Ανέστη στα τηλ. 2310 261849.

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates