Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
Νέα
ΝΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Μάιος 2010 11:33

 ΦΕΚ 179/18-05-2010

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" (ΚΑΘ.Α.Ε.) ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

  • ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ), ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΓΕΩΠΟΝΟΣ), ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
  • ΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ), ΩΣ ΜΕΛΟΣ
  • ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ), ΩΣ ΜΕΛΟΣ
  • ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ (ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ), ΩΣ ΜΕΛΟΣ
  • ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ), ΩΣ ΜΕΛΟΣ
  • ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ), ΩΣ ΜΕΛΟΣ
  • ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΩΣ ΜΕΛΟΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΚΟΥΚΑΡΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΩΣ ΜΕΛΟΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ.
  • ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΡΑΣΧΟΥ, ΩΣ ΜΕΛΟΣ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘ.
 
ΝΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2010 10:45

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ κ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΩΝ.

Ακολουθεί η με αριθμό 684/19-4-2010 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Άγγελου Κολοκοτρώνη προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχετικά με τη συγχώνευση των κεντρικών αγορών Θεσσαλονίκης και Αθηνών κ.λπ..
Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Κολοκοτρώνη, έχει ως εξής: «Κυρία Υπουργέ,
Έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους εμπόρους της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης η επί θύραις απόφαση της Κυβέρνησης για τη συγχώνευση των Κεντρικών Αγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ειδικότερα σε μια εποχή που η λογική της αγοράς και της οικονομίας υπαγορεύει την αποκέντρωση, για την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν. Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης είναι μια υγιής Λαχαναγορά χωρίς δανειακές υποχρεώσεις όπως η Κεντρική Αγορά Αθηνών και ως εκ τούτου ως οργανισμός πρέπει να μείνει αυτόνομος και αυτοδύναμος.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε κυρία Υπουργέ:
1ον Προτίθεστε να προβείτε στη συγχώνευση παρά τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις των ενδιαφερόμενων εμπόρων της Θεσσαλονίκης;
2ον Αν ναι, πώς απαντάτε στις επιφυλάξεις τους ότι η Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης αντί να αναβαθμιστεί και να μετεξελιχθεί σε αγορά των Βαλκανίων, θα υποβαθμιστεί σε υποκατάστημα-παράρτημα της Λαχαναγοράς των Αθηνών;».
Στην ερωτώντα Βουλευτή θα απαντήσει ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης.
Ορίστε, κύριε Μπόλαρη, έχετε το λόγο.
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας): Κύριε συνάδελφε, είναι γνωστό ότι η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης η οποία υπάρχει από το 1963, είναι μία αγορά που υπηρετεί πολλαπλούς στόχους. Ορθώς επισημαίνετε στην ερώτησή σας, ότι είναι και υγιής και κερδοφόρος.
Αυτό, όμως, δεν είναι το πρώτο. Το πιο σημαντικό είναι ότι η αγορά με την παρουσία της αυτά τα περίπου πενήντα χρόνια υπηρετεί και συμβάλλει στη νομιμότητα της διακίνησης των εμπορευμάτων, υπηρετώντας το μεγάλο μητροπολιτικό κέντρο όχι της Ελλάδος, των Βαλκανίων, της Νότιας Ευρώπης, τη Θεσσαλονίκη.
Υπηρετεί την ποιότητα των προϊόντων που διακινούνται. Υπηρετεί τα θέματα δημόσιας υγείας, τα οποία διασφαλίζει. Και βεβαίως υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων την οποία τόσο ανάγκη έχουμε αυτές τις μέρες.
Και αυτό μάλιστα γίνεται σε συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν σχέση: Με τη λειτουργία της Εγνατίας, που σημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη πλέον είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη απ’ όλο το χώρο της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Και βέβαια με τη λειτουργία των καθέτων αξόνων, που κάνουν προσιτή την αγορά στους εμπόρους, οι οποίοι προσέρχονται και εξυπηρετούνται από τις βαλκανικές χώρες. Γιατί το ξέρετε πολύ καλά κι εσείς, το ξέρει η αγορά της Θεσσαλονίκης, ότι και από τη Βουλγαρία και από τα Σκόπια και από την Αλβανία, έρχονται έμποροι και ψωνίζουν από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.
Αυτά όλα είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα. Εκείνο το οποίο γίνεται σαν συζήτηση -σε αυτήν την ιστορική οικονομική συγκυρία, όπου πρέπει να μελετήσουμε το τι δυνατότητες υπάρχουν, για να εξοικονομηθεί χρήμα- είναι το ποιες είναι η δυνατότητες συνεργασίας των δύο Κεντρικών Αγορών, ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινείται η Κυβέρνηση, αυτή είναι η συζήτηση η οποία γίνεται. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παραγνωρίσει τον κύριο, τον καθοριστικό, τον κρίσιμο ρόλο τον οποίο έχει η Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης και τον οποίο –σωστά- επισημαίνει και ο Σύλλογος των Εμπόρων που είναι εκεί, αλλά και η αγορά Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Εμείς ευχαριστούμε τον κ. Υφυπουργό.
Το λόγο έχει ο κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης για να αναπτύξει την ερώτησή του.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Ευχαριστώ και τον αξιότιμο κύριο Υπουργό, γιατί υπερακόντισε ακόμη και τα δικά μου επιχειρήματα σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν την αγορά της Θεσσαλονίκης. Αλλά μένω ενεός από το γεγονός ότι επιμένει –προφανώς επιμένουν κάποιοι τεχνοκράτες σύμβουλοι του Υπουργείου- να συνενώσει αυτά που δεν μπορούν να συνενωθούν.
Βρήκαν το αταίριαστο ζευγάρι. Διότι η με αγορά της Θεσσαλονίκης, όπως σωστά επισήμανε ο Υπουργός, είναι μια πολύ ισχυρή, αυτοδύναμη και αυτόνομη αγορά και τα τελευταία τρία χρόνια μάλιστα έχει κάνει επενδύσεις 3.500.000 ευρώ, για την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της. Είναι μια αγορά που δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα, σε αντίθεση με τα προβλήματα που έχει η Αγορά των Αθηνών.
Κατά συνέπεια η όποια σκέψη για τη συνένωσή τους, νομίζω ότι είναι εκ των πραγμάτων και εξόφθαλμα αντισυμβατική και συγκρούεται μ’ αυτή την ίδια τη λογική. Διότι επιτρέψτε μου κύριε Υπουργέ -επειδή σας γνωρίζω πολλά χρόνια και θυμάμαι ότι είσαστε από τους πρωτοπόρους, που μιλούσατε για την αποκέντρωση και τη σημασία της μέσα από τον πολιτικό σας φορέα, το ΠΑΣΟΚ- και κάνω έκκληση σε όλα αυτά που πιστεύετε βαθιά και το γνωρίζω, να μην κάνετε δεκτή αυτή την πρόταση, που έγινε προφανώς από τους τεχνοκράτες, ώστε να αφήσετε την αγορά της Θεσσαλονίκης να εξελιχθεί σε μία αγορά των Βαλκανίων όπως της αξίζει.
Επίσης, να αποδεχθείτε τις έντονες διαμαρτυρίες των περίπου πέντε χιλιάδων ανθρώπων που με το δημιουργικό τους μόχθο κατόρθωσαν να αναδείξουν την αγορά της Θεσσαλονίκης ως την ισχυρότερη αγορά της χώρας, να γίνει η αγορά των Βαλκανίων και όχι να γίνει ένα παράρτημα της αγοράς των Αθηνών.
Αυτό θα προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα σε σχέση με τη λειτουργία όχι μόνο της Αγοράς της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αγοράς των Αθηνών. Ελπίζω ότι θα επικρατήσουν πλέον σώφρονες απόψεις. Θα το πάρετε πίσω ή θα το επανεξετάσετε, ώστε να μην καταστρέψουμε μία δυναμική, ζωντανή και με πολλές και σημαντικές προοπτικές αγορά.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Και εμείς ευχαριστούμε.
Το λόγο έχει ο Υφυπουργός κ. Μπόλαρης.
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Κύριε Συνάδελφε, είναι απολύτως σαφές ότι στη συγκυρία αυτή πρέπει να συζητούνται οι προτάσεις, οι οποίες αφορούν εξοικονόμηση πόρων και μείωσης λειτουργικού κόστους. Αυτό νομίζω ότι το αποδέχεται η ελληνική κοινωνία και είμαι βέβαιος ότι το αποδέχεστε και εσείς. Άλλο, όμως, είναι αυτό, άλλο είναι η συνεργασία της αγοράς και άλλο είναι οι τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες έχει η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.
Είπα προηγουμένως ότι η Θεσσαλονίκη είναι μητροπολιτικό κέντρο στα Βαλκάνια. Είναι μια πόλη η οποία έχει την τάξη του Μονάχου, έχει την τάξη της Φρανκφούρτης και από πλευράς πληθυσμιακής είναι μεγαλύτερη και σε ένα κρίσιμο κομβικό σημείο. Οι προτεραιότητες τώρα που πρέπει να δούμε για την ΚΑΘ στην Θεσσαλονίκη είναι η βελτίωση των υποδομών. Έγιναν βελτιώσεις, χρειάζονται και άλλες, τις ξέρετε σας τις έχουν πει.
Υπάρχει θέμα της οδικής πρόσβασης, της σύνδεσης για να μην ταλαιπωρούνται τα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν πρόσβαση. Βέβαια και της αποτελεσματικής ψηφιοποίησης, ώστε η ΚΑΘ να είναι ένα ευρωπαϊκό δημοπρατήριο των προϊόντων και να μπορέσουμε να χτυπήσουμε το παραεμπόριο, το οποίο αναπτύσσεται πέριξ της αγοράς με γνωστά φαινόμενα, τα οποία δεν μας τιμούν και τα οποία δείχνουν ότι κάνουμε προσπάθειες να εκσυγχρονίσουμε την αγορά, να λειτουργήσουμε ανταγωνιστικά την αγορά, να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα στον καταναλωτή, με προϊόντα ποιότητας και ελεγμένα από πλευράς δημόσιας υγείας. Αυτή είναι η πρόκληση την οποία έχουμε.
Αυτή την πρόκληση λοιπόν τη συζητούμε μέσα στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων και στα πλαίσια ανάδειξης της αγοράς, η οποία μπορεί να είναι όχι απλά η Κεντρική Αγορά που υπηρετεί τη Θεσσαλονίκη, αλλά η κεντρική αγορά, η οποία εξυπηρετεί όλο το τόξο Μακεδονίας-Θράκης- Ηπείρου και βεβαίως, τις βόρειες χώρες.
Σας ευχαριστώ πολύ.

 
ΝΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2010 11:32
Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης κ. Σταματίου Παναγιώτης παρευρέθη σε συνάντηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη στο χώρο του πρώην Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.  Στην συνάντηση αυτή παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης καθώς και ο γενικός γραμματέας εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός.  Στην συνομιλία τους ο πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Λ.Θ. αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στην ΚΥΑ, στο διαρκές αίτημα του Συνδέσμου για 10ετή μισθωτήρια συμβόλαια, στο αίτημα για απελευθέρωση των ποσοστών κέρδους και στο παραεμπόριο.
 
Παλαιότερα δελτία τιμών...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates