Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
Νέα
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 11:31

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. πραγματοποίησε επιμορφωτική ημερίδα την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 και ώρα 4:30μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κρεαταγοράς με θέματα:

1)  Νέες οδηγίες χρήσης – κανόνες λειτουργίας του Μητρώου Εμπόρων Νωπών Οπωρ/κών για την υποβολή ψηφιακών αναγγελιών.

2)  Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στον τομέα των τροφίμων (Ανάλυση του ν.4235/2014 κυρωτικό σύστημα για τα τρόφιμα).

Η εισήγηση των θεμάτων έγινε από τον εισηγητή κ. Γεωργιάδη Αναστάσιο  και την εισηγήτρια κα Ιακωβίδου Μαρία από την ΔΑΟΑ Μ.Ε. Θεσσαλονίκης ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Θεοφάνης Παπάς, ο Διευθυντής της ΔΑΟΑ Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Σαρόπουλος Αθανάσιος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΑ Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Κυριακού Νικόλαος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΘ.Α.Ε. κ. Χαμπίδης Δημήτριος.Την εκδήλωση τίμησε ακόμη με την παρουσία της η κα. Χονρογιάννη Αικατερίνη Προϊσταμένη Διεύθυνσης από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού ελέγχου.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης και η παρουσίαση των καλεσμένων έγινε από τον πρόεδρο του ΣΕΚΛΘ κ. Χαραλαμπίδη Ιωάννη.

Την εκδήλωση που ήταν άκρως επιτυχημένη τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος εμπόρων - μελών του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

 

 

 
Οι 15 κλάδοι που πρέπει να βάλουν υποχρεωτικά POS PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 12:16

Οι 15 κλάδοι που πρέπει να βάλουν υποχρεωτικά POS

POS

 

Οι κλάδοι που με βάση τα στοιχεία βρίσκονται στην υψηλή ζώνη κινδύνου για φοροδιαφυγή είναι αυτοί που περιλαμβάνονται στο πρώτο κύμα των επαγγελματικών που θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS.

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης, την οποία δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, οι κατηγορίες και οι κλάδοι που θα πρέπει μέχρι τέλος του πρώτου εξαμήνου να αποδέχονται συναλλαγές με κάρτες είναι:

 • Ενέργεια: Ηλεκτρισμός και φυσικό αέριο, καύσιμα κίνησης
 • Υδροδότηση
 • Ηλεκτρικές, υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις
 • Πώληση, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων καθώς και των ανταλλακτικών τους
 • Μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, κάβες και καπνοπωλεία
 • Λιανικό εμπόριο σχεδόν κάθε είδους (υπολογιστές, ηλεκτρονικά είδη, ηλεκτρικές συσκευές, σιδηρικά, έπιπλα, βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα, καλλυντικά)
 • Επισκευές μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
 • Τηλεπικοινωνίες (υπηρεσίες και εξοπλισμός)
 • Υγεία (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακεία, νοσοκομεία αλλά και κτηνίατροι)
 • Δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και φοροτεχνικοί
 • Εκπαίδευση κάθε είδους και βαθμίδας, από βρεφονηπιακούς έως μεταδευτεροβάθμια, τεχνική και επαγγελματική, ακόμη και σχολές οδηγών
 • Τυχερά παιχνίδια
 • Ενοικιάσεις οχημάτων, αλλά και βίντεοκλαμπ, είδη αναψυχής
 • Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταξιδιωτικά γραφεία κάθε είδους
 • Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, μετά το πρώτο κύμα υποχρεωτικής αποδοχής συναλλαγών μέσω μηχανημάτων POS με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Ιουνίου θα ακολουθήσουν άλλα δύο: μέχρι το τέλος του 2017 θα προστεθεί μια άλλη ομάδα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών ενώ η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018.

 
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 11:41

ΘΕΜΑ: Ωράριο Καθαρής Δευτέρας

O Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα στο Δ.Σ. της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου να παραμείνει κλειστή η αγορά για τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου (Καθαρή Δευτέρα) και να ανοίξει την επόμενη μέρα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου κανονικά ακολουθώντας το ισχύον ωράριο.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates