Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
Νέα
Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των εισφορών στο ΙΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016 13:35

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των εισφορών στο ΙΚΑ

Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ αναφέρει ότι από 05/09/2016, το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ θα δέχεται πληρωμή τρεχουσών εισφορών μόνο με τη χρήση 30ψήφιου κωδικού, που θα ονομάζεται Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ).

Όλοι οι απογεγραμμένοι εργοδότες θα αποκτήσουν ΤΠΤΕ, η οποία θα αποδοθεί κεντρικά με δυνατότητα αναζήτησης, μέσω του λογαριασμού χρήστη, στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε εμφανές σημείο, με τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτό. Επιπροσθέτως, με το αποδεικτικό παραλαβής της υποβληθείσας Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) στο διαδίκτυο, θα ενημερώνονται για την ΤΠΤΕ.

Οι εργοδότες που θα απογράφονται, από την ημερομηνία έναρξής της, στο έντυπο απόδοσης Αριθμού Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ) ή Αριθμού Μητρώου Οικοδομοτεχνικού Έργου (ΑΜΟΕ), θα αναγράφεται και η ΤΠΤΕ. Επιπλέον, στο μητρώο εργοδοτών, μέσω του ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα εμφανίζεται σε ειδικό πεδίο η ΤΠΤΕ. Επισημαίνεται, ότι η ΤΠΤΕ αφορά τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή εισφορές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και δεν έχει συνταχθεί Πράξη Επιβολής Εισφορών (ΠΕΕ).

Η ΤΠΤΕ δεν θα αναφέρει μισθολογική περίοδο και, κατά συνέπεια, η πίστωση στην καρτέλα εργοδότη θα πραγματοποιείται κατά προτεραιότητα με χρονική περίοδο καταβολής. Υπό αυτήν την έννοια, έγινε η τροποποίηση στην υποβολή του δώρου Χριστουγέννων και δώρου Πάσχα, ώστε η καταβολή (από τον νόμο) να προκύπτει από τον υποβολή (δηλαδή δώρο Χριστουγέννων με την υποβολή μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου και δώρο Πάσχα με την υποβολή μισθολογικής περιόδου Μαΐου). Σε αντίθετη περίπτωση, τα δώρα θα πρέπει να καταβάλλονται με την περίοδο που υποβάλλονται.

Η δυνατότητα πληρωμής με την έκδοση Γραμματίου Είσπραξης Τρεχουσών Εισφορών (ΓΕΤΕ) από τα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διατηρείται:

- Για τους εργοδότες που δεν έχουν καταβάλει εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές, δεν έχει συνταχθεί ΠΕΕ και αιτούνται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, για την άμεση ενημέρωση στην καρτέλα του εργοδότη των καταβολών.

- Για εργοδότες που δεν έχουν υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ, μέσω διαδικτύου (πχ διαχείριση κτιρίων, εργοδότη οικοδομοτεχνικών έργων, κ.α.), καθώς δεν ενημερώνονται, μέσω ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και δεν είναι χρήστες του. Διευκρινίζεται, ότι η ΤΠΤΕ θα αποδοθεί σε όλους τους εργοδότες και, αν επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα να τους αποδοθεί μέσω του μητρώου εργοδοτών, ώστε να κάνουν χρήση της ΤΠΤΕ. Διατηρείται η καταβολή των εισφορών στα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για προαιρετική ασφάλιση αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης και ειδικών κατηγοριών, (εκτός ΑΠΔ).

Πηγή: newsbeast.gr

 
ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2016 10:33

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά κατά τη θερινή περίοδο τις παρακάτω Παρασκευές, ξεκινώντας από την:

  • Παρασκευή 15 Ιουλίου: κλειστά
  • Παρασκευή 22 Ιουλίου: κλειστά
  • Παρασκευή 29 Ιουλίου: κλειστά
  • Παρασκευή 5 Αυγούστου: κλειστά
  • Παρασκευή 12 Αυγούστου: κλειστά
  • Παρασκευή 19 Αυγούστου: κλειστά
  • Παρασκευή 26 Αυγούστου: κλειστά
  • Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου: κλειστά
  • Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου: κλειστά
 
Αύξηση συντελεατή ΦΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 31 Μάιος 2016 10:34

Σε ισχύ από 1/6/2016 η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

Εκτύπωση

fpa26.5.2016
Αυξάνεται από την επόμενη Τετάρτη 1η Ιουνίου ο συντελεστής ΦΠΑ στο 24%, ενώ παράλληλα καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές σε 11 νησιά της χώρας.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής:

• Ο κανονικός συντελεστής αυξάνεται σε 24% από 23%.

• Ενεργοποιείται η δεύτερη φάση αυξήσεων των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο, οι οποίοι διαμορφώνονται σε 24%,13% και 6%.

• Ο μειωμένος συντελεστής παραμένει στο 13%.

• Ο υπερμειωμένος συντελεστής για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες παραμένει στο 6%.

• Οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι μειωμένοι συντελεστές, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 17% (από 16%), 9% και 4%.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων συντελεστών και εφ’ εξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές, ανεξαρτήτως αν αφορά συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα. Επίσης, σε πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται από 1/6/2016 και αφορούν συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν από την ημερομηνία αυτή υπολογίζεται ΦΠΑ με τους νέους συντελεστές.

Εφόσον συντρέχει λόγος έκδοσης παραστατικού για την ακύρωση συναλλαγής (π.χ. λογιστικού σημειώματος κ.λπ.) πρέπει να αναγράφεται σε αυτό ο ίδιος συντελεστής ΦΠΑ που είχε η αρχική συναλλαγή, ανεξάρτητα της ημερομηνίας έκδοσής του, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή ακυρώνεται η συναλλαγή στο σύνολό της.


Πηγή: kathimerini.gr

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates