Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News
Για ανεπανόρθωτη ζημιά στην αγορά κάνουν λόγο οι έμπορο PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 06 July 2015 08:10
Για ανεπανόρθωτη ζημιά στην αγορά κάνουν λόγο οι έμποροι των λαχαναγορών
Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Τη μεγάλη απαισιοδοξία τους για το μέλλον της αγοράς μας μεταφέρουν οι Σύνδεσμοι των Εμπόρων των Κεντρικών Λαχαναγορών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η αγορά θα χρειαστεί χρόνια για να επανέλθει στην πρότερη και ήδη κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που μας μεταφέρουν οι Σύνδεσμοι των Εμπόρων στις Κεντρικές Αγορές της χώρας, οι οποίοι βλέπουν τις εργασίες τους να έχουν ήδη ατονήσει σημαντικά και εκτιμούν πως η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Σύμφωνα με τους εμπόρους της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, στα ελληνικά προϊόντα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ελλείψεις. Ωστόσο σε μέγιστο πρόβλημα αναδεικνύεται η αδυναμία πληρωμής των προμηθευτών, καθώς πέρα από τα όρια που έχει θέσει το capital control των τραπεζών, οι περισσότεροι μικροί παραγωγοί δεν έχουν e-banking οπότε δεν μπορούν να εξοφληθούν για τα προϊόντα τους. Παράλληλα, πολλές είναι οι επιταγές που λήγουν και δεν γίνεται να εισπραχθούν, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται εκκρεμότητες και από αυτήν την πλευρά.

Υποτονική η ζήτηση, ανύπαρκτος ο τζίρος της αγοράς
Σοβαρότατο πρόβλημα, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, έχουν ήδη οι ελληνικές εισαγωγές, καθώς οι εισαγωγείς έχουν «δεμένα τα χέρια» όσον αφορά τις πληρωμές και ήδη ορισμένες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ολλανδία, έχουν σταματήσει να φορτώνουν προϊόντα με προορισμό τη χώρα μας. Υποτονική όμως είναι και η ζήτηση για ελληνικά προϊόντα και από την εσωτερική αγορά, καθώς η εξαιρετικά περιορισμένη αγοραστική δύναμη αντικατοπτρίζεται στους ανύπαρκτους τζίρους. Στο παραπάνω συμβάλλει και η μεταστροφή των Ελλήνων προς τις συναλλαγές με κάρτες, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλήγμα στο λιανικό εμπόριο σήμερα.

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που οι Κεντρικές Αγορές ανέμεναν να δουν μια σχετική ανάκαμψη στις εργασίες τους λόγω του καλοκαιρινού τουρισμού. Οι Σύνδεσμοι των Εμπόρων των Κεντρικών Λαχαναγορών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης επισημαίνουν την κακή ψυχολογία της αγοράς, την ανεπανόρθωτη βλάβη που έχει γίνει στις συναλλαγές με το εξωτερικό και παρακολουθούν με αγωνία της εξελίξεις ελπίζοντας σε μια γρήγορη λύση προς το κοινό συμφέρον.

 

πηγή:www.froutonea.gr

Last Updated on Monday, 06 July 2015 08:13
 
ΦΕΚ 466/29-6-15 Υ.Ο.Δ.Δ. PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 03 July 2015 08:50

ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση και ορισμός Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Ανώνυμη Εταιρεία (ΚΑΘ.Α.Ε.)

Ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Σταθάκης, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης αποφασίζουν την αντικατάσταση και ορισμό Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. ως κάτωθι:

Χαμπίδης Δημήτριος του Παναγιώτη

Τρευλόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου

Διονάς Γεώργιος του Κωνσταντίνου

Κογιάννης Θεόδωρος του Βασιλείου

Χαλατσάκης Σταύρος του Επαμεινώνδα

Αλβανού Ελένη του Κωνσταντίνου

 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 03 July 2015 08:14

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου, ενώ ως προς τα φυσικά πρόσωπα έως την 27η Ιουλίου. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27 Ιουλίου.

Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου 2015. Ως προς τα Φυσικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015. Επιπλέον με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», ορίζεται ότι οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι 31η Ιουλίου 2015, 30η Σεπτεμβρίου 2015 και 30η Νοεμβρίου 2015. Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου 2015.

www.dikaiologitika.gr
 
Ποιες τράπεζες πληρώνουν συντάξεις [Λίστα] PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 01 July 2015 07:52

 

Ποιες τράπεζες πληρώνουν συντάξεις [Λίστα]

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών τον κατάλογο των 968 υποκαταστημάτων τραπεζών που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 1 Ιουλίου για να εξυπηρετήσουν όσους συνταξιούχους δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης χρημάτων ή χρεωστική κάρτα.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν: 288 υποκαταστήματα της Alpha Bank, 250 υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, 30 υποκαταστήματα της Attica Bank, 250 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και 150 υποκαταστήματα της Eurobank.

Δείτε αναλυτικά τους καταλόγους με τα υποκαταστήματα που θα λειτουργήσουν την Τετάρτη:

*ALPHA BANK

*ATTICA BANK

*EUROBANK

*ΕΘΝΙΚΗ

*ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 
αυτοματοποιημένη είσοδος PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 30 June 2015 10:01

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για αυτοματοποιημένη είσοδο εμπόρων - υπαλλήλων-συνεργατών στις εγκαταστάσεις της ΚΑΘ.Α.Ε.

 

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, τα μέλη του Συνδέσμου σας καθώς και οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες τους, θα μπορούν να προσέρχονται στην πύλη 4 (ζυγιστήριο) μαζί με το όχημα τους, να παραλάβουν την αυτοκόλλητη κάρτα RFID για την αυτοματοποιημένη είσοδο τους στις εγκαταστάσεις ΚΑΘ.Α.Ε.

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε άμεσα τα μέλη σας.

 

πηγή: ΚΑΘ.Α.Ε.

Last Updated on Tuesday, 30 June 2015 10:05
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 18
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates