Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News
ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 02 March 2015 15:36

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

καλείστε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΚΛΘ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 9π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Εμπόρων με θέματα:

-Έγκριση οικονομικού απολογισμού 2014

-Έγκριση προυπολογισμού 2015

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 και ώρα 9π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Εμπόρων.

Αν και πάλι δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα γίνει οριστικά την επόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 9π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κρεαταγοράς ανεξαρτήτως αριθμού μελών που θα προσέλθουν.

 
ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΕΚΛΘ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 02 March 2015 15:31

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης

με χαρά προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του,

την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

και ώρα 9μ.μ. στο κοσμικό κέντρο

FOCUS HALL

για ένα γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό,

πολύ κέφι και όρεξη για χορό.

Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε.

 

Το πρόγραμμα της βραδιάς πλαισιώνουν:

η Ελεάνα Παπαιωάννου

ο Σταύρος Φωτιάδης

ο Σπύρος Ρουμελιώτης

και

η Ελισάβετ Ιωάννου

 
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 17 February 2015 14:02

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και τους συναλλασσομένους με την Λαχαναγορά ότι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου η Λαχαναγορά θα λειτουργήσει κανονικά, την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου (Καθαρά Δευτέρα) θα παραμείνει κλειστή για αγοραπωλησίες και από την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί κανονικά κατά το ισχύον ωράριο.

Last Updated on Tuesday, 17 February 2015 14:27
 
Fruit Logistica PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 13 February 2015 09:31

Αισθητή η ελληνική παρουσία στη φετινή Fruit Logistica στο Βερολίνο

Ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών σημείωσε η φετινή Fruit Logistica, που πραγματοποιήθηκε στις 4 – 6 Φεβρουαρίου 2015. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρουσιάστηκαν στο Βερολίνο περισσότεροι από 2.750 εκθέτες από 83 χώρες, αντιπροσωπεύοντας κάθε τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Επίσης, πάνω από 60.000 εμπορικοί επισκέπτες από 130 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση. Το 90% των εκθετών ήταν εκτός της Γερμανίας, όπως και το 80% από τους συνολικά περίπου 60.000 εμπορικούς επισκέπτες. Από τη χώρα μας συμμετείχαν 41 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί.

Ειδικότερα από την Ελλάδα συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι εξής επιχειρήσεις:
Α.Σ. Νάουσας, Agrexpo, Α.Σ. Ράχη Πιερίας «Άγιος Λουκάς», Α.Σ. Μελίκης, Α.Σ. Ανατολή, Κρεμμύδια Θηβών Αντωνάκης, Artion OE Nasiakopoulos, ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Μπαλακανάκη ΑΒΕΕ, Bella Frutta, Βιοκαρπός, Α.Σ. Μέσης, Έμφυτον, Enterprise Greece, Γ. Ν. Φραγκίστας Α.Ε. «GEFRA», Geoplant, Greek & Fresh, Greco Froyta, Kaplanis Fruits, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας, Λαμπιντίνο Α.Ε, Μητροσύλης ΑΕ, NGP Plastic SA, Novacert, Novatec, Oporello, Konstantinoy-Kosti Eleni, Pappas Kon. S.A., Patikas A. - Chatsios V, Πλαστικά Κρήτης, Πρωτοφανούσης ΑΕ, Τακτικός ΑΕ, Tecnoplastika Hellas A.E., Όμιλος Πλαστικά Θράκης, Unipack Hellas, Venus Growers, Ζευς Ακτινίδια.

Η Fruit Logistica το 2015 επεκτάθηκε και στους τομείς των βιολογικών προϊόντων. Επίσης συμμετείχαν εταιρίες τεχνολογίας, ασφάλειας και μεταφοράς τροφίμων. Οι τεχνικές λύσεις που προορίζονται για μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια φόρουμ, με το όνομα Tech Stage, στο οποίο δόθηκε έμφαση στις τεχνικές καλλιέργειας και μετασυλλεκτικής φροντίδας, στην τεχνολογία και εγκαταστάσεις επεξεργασίας, καινοτόμες συσκευασίες και υλικά συσκευασίας, μεγάλα κοντέινερ, παλέτες, συστήματα logistics και ανίχνευσης.

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, η Πρωτοφανούσης ΑΕ συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα του φρούτου, στην Ευρώπη. Ο Διευθυντής Εξαγωγών, Γιώργος Καλλίτσης, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «εμείς στο περίπτερο είχαμε επισκέπτες όχι τόσο από τη Γερμανία αλλά κυρίως από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ καθώς και τρίτες χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα κ.α.). Είναι μια μεγάλη έκθεση που λειτουργεί σαν τόπος «συνάντησης» των ατόμων που εμπλέκονται στην εμπορία νωπών φρούτων και μηχανημάτων. Το μειονέκτημά της είναι ότι η μεγάλη έκτασή της αναγκάζει τον επισκέπτη να κάνει αυστηρή επιλογή των περιπτέρων που θα επισκεφτεί. Πάντως οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει μια «εχθρότητα» στις σχέσεις των Γερμανών με τους Έλληνες».

Η κ. Αθανασία Σερδάρη, Διευθύντρια Πωλήσεων του Α.Σ. Νάουσας, ανέφερε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τον Συνεταιρισμό να έρθει σε εμπορικές συμφωνίες για εξαγωγές ροδάκινων προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης (Γερμανία, Ολλανδία κ.α.). Όμως ο ανταγωνισμός από την Ισπανία σε αυτές τις χώρες είναι μεγάλος. Ο συνεταιρισμός μας συμμετέχει από το 2003 συνεχώς στη συγκεκριμένη έκθεση. Συναντήσαμε και πρώην εμπορικούς συνεργάτες μας από τη Ρωσία. Όμως στις συναντήσεις που είχαμε με τους Ρώσους συμφωνήσαμε ότι η μόνη ελπίδα είναι να σταματήσει το εμπάργκο που τόση ζημιά έχει κάνει στην παραγωγή μας».

Απόλυτα επιτυχημένη θεωρεί τη φετινή συμμετοχή του ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας. Ο ΑΣΕΠΟΠ συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στην έκθεση, η οποία είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση στον χώρο των φρούτων. Το περίπτερο του ΑΣΕΠΟΠ επισκέφθηκαν πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, με τους οποίους, η αποστολή του συνεταιρισμού, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πασχούλας, είχε εποικοδομητικές επαφές, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός μεν το ενδεχόμενο νέας εμπορικής συνεργασίας με κάποιους από αυτούς, ώστε να διευρυνθεί το πελατολόγιο του συνεταιρισμού και να διευκολυνθεί η διακίνηση των προϊόντων του, αφετέρου δε η συνέχιση της πετυχημένης συνεργασίας με τους ήδη υπάρχοντες συνεργάτες στο εξωτερικό.

Τιμώμενη χώρα η Πορτογαλία
Η Πορτογαλία φέτος ήταν η τιμώμενη χώρα στην έκθεση. Πορτογάλοι παραγωγοί και έμποροι εκπροσωπήθηκαν στην έκθεση σε ένα ειδικό περίπτερο που είχε έκταση 600 τ.μ. Τα στοιχεία, που δημοσίευσε η εθνική ένωση εξαγωγέων φρούτων και λουλουδιών, Portugal Fresh, καταδεικνύουν την αυξανόμενη δυναμική των εξαγωγών της χώρας στον κλάδο των οπωροκηπευτικών. Ειδικότερα, οι εξαγωγές φρέσκων προϊόντων της Πορτογαλίας αυξήθηκαν κατά 26% τα τελευταία 3 χρόνια, από 780 εκατ. ευρώ το 2010 σε 983 εκατ. ευρώ το 2013.
Πηγή: agrotypos.gr - Σταύρος Παϊσιάδης

Last Updated on Friday, 13 February 2015 09:46
 
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2015 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 16 January 2015 11:40

ΘΕΜΑ: κοπή βασιλόπιτας και αγιασμός  ΣΕΚΛΘ

 

Σήμερα Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Εμπόρων ΚΛΘ η κοπή της βασιλόπιτας και ο καθιερωμένος αγιασμός των γραφείων για τον καινούργιο χρόνο από το Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος ΔΕΛΤΑ κ. Μίμης Φωτόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, Σάββας Αναστασιάδης, Στράτος Σιμόπουλος και Σταυρούλα Ξουλίδου. Από το ΣΔΟΕ οι κ.κ. Μπάκας Στέργιος και Ζαρόγιαννης Φώτης. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μανδρίνος, ο πρόεδρος της ΚΑΘ ΑΕ κ. Κακαφίκας Παναγιώτης, ο αντιδήμαρχος Αμπελόκήπων Μενεμένης κ. Μανωλόπουλος Βασίλειος, το επίτιμο μέλος της ΟΕΕΘ κ. Μαυρίδης Κωνσταντίνος, η πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων της ΚΑΘ ΑΕ  κα Δεμερτζή Κατερίνα και ο γραμματέας της Κρεαταγοράς κ. Παρθενιάδης Γρηγόρης. Από τον Σύνδεσμο Εμπόρων ΚΛΘ ήταν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές για τον καινούργιο χρόνο.

Last Updated on Tuesday, 03 February 2015 09:07
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 16
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates