Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News
"Βάλε το Φρούτο στη Ζωή σου" PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 11 December 2014 09:13

ΘΕΜΑ: Βάλε το Φρούτο στη Ζωή σου

 

Χθες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Α' Φάση (η οποία πραγματοποιήθηκε σε τρία στάδια κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο) διανομής φρούτων σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, στα πλαίσια της πιλοτικής δράσης "Βάλε το Φρούτο στη Ζωή σου". Το πρόγραμμα αυτό, τελέστηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων - Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με στόχο να ενστερνιστούν οι μικροί μαθητές σε υγιεινές συνήθειες διατροφής. Τα φρούτα που διανεμήθηκαν ήταν μια ευγενική χορηγία του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε.  Με την έναρξη της νέας χρονιάς και για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, σε ημερομηνίες που δεν έχουν οριστεί ακόμα, θα υλοποιηθεί η Β' Φάση του προγράμματος με διανομή φρούτων σε άλλα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

 

Last Updated on Thursday, 11 December 2014 09:51
 
ΩΡΑΡΙΟ ΕΟΡΤΩΝ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 04 December 2014 09:54

Πρόγραμμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

 

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου:ΚΛΕΙΣΤΑ

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου: ΚΛΕΙΣΤΑ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου: ΚΛΕΙΣΤΑ

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου: Άνοιγμα ζυγιστηρίου 2π.μ. και έναρξη αγοραπωλησιών στις 4π.μ.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου: Ανοιχτά σύμφωνα με το ισχύον ωράριο

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου: ΚΛΕΙΣΤΑ

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου: ΚΛΕΙΣΤΑ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου: ΚΛΕΙΣΤΑ

Σάββατο 3 Ιανουαρίου: Άνοιγμα ζυγιστηρίου στις 2π.μ. και έναρξη αγοραπωλησιών στις 4π.μ.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου: Ανοιχτά σύμφωνα με το ισχύον ωράριο

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου: Ανοιχτά σύμφωνα με το ισχύον ωράριο.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ) : ΚΛΕΙΣΤΑ

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου: Ανοιχτά σύμφωνα με το ισχύον ωράριο.

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 25 November 2014 11:41

giakou

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ κ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΕ

 

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος επισκέφθηκε την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό. Περιηγήθηκε στους χώρους της Λαχαναγοράς από την διοίκηση της ΚΑΘ και του Συνδέσμου Εμπόρων ΚΛΘ και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων ύψους 2 εκ ευρώ που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ που παρευρέθησαν στο χώρο.

Στη συνέχεια έγινε κουβέντα γύρω από τα προβλήματα του κλάδου, στα γραφεία της ΚΑΘ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στον κανονισμό μισθώσεων των καταστημάτων (μοριοδότηση όμορων καταστημάτων και πλειστηριασμοί).

Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα του παρεμπορίου και οι τρόποι καταπολέμησης του (για το οποίο μάλιστα ο ΣΕΚΛΘ έχει αποστείλει προ ημερών εκτενή επιστολή στον κ. Γιακουμάτο), καθώς και η ένταξη της ΚΑΘ στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναγκαιότητα αναβάθμισης εκσυγχρονισμού και βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας της αγοράς..

Στο τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός υποσχέθηκε μια εκ νέου συνάντηση στο Υπουργείο σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα μας διεξοδικότερα και θα γίνει προσπάθεια να δοθούν λύσεις.

 

Last Updated on Tuesday, 25 November 2014 13:11
 
"Βάλε το φρούτο στη ζωή σου" PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 20 November 2014 13:19

"Βάλε το φρούτο στη ζωή σου"

 

Χθες το πρωί διανεμήθηκαν φρούτα στο 3ο και 5ο Διαπολιτισμικό σχολείο Μενεμένης, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου, στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης "Βάζω το Φρούτο στη Ζωή μου" την οποία υλοποιούν απο κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΘ κ. Παναγιώτης Κακαφίκας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοφάνης Παπάς και ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΘ κ. Ιωάννης Χαραλαμπίδης. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, όπως αναφέρθηκε, επρόκειτο να παραστεί, αλλά δεν στάθηκε δυνατό.

Τα φρούτα θα μοιράζονται στην εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με το ενημερωτικό υλικό για τη διατροφική αξία τους, που επιμελήθηκαν παιδοδιατροφολόγοι. Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του κ. Γιακουμάτου για να προτρέψουμε τα παιδιά να τρώνε φρούτα. Οι έμποροι της ΚΑΘ συμμετέχουν, όπως κάνουν πάντα σε προσπάθειες που αφορούν την υγεία και τη διατροφή του κοινωνικού συνόλου, υπογράμμισε ο κ. Κακαφίκας. Η δράση αφορά 6 σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης και συνολικά 1.317 μαθητές. Σε κάθε μαθητή δίνεται ένα δίχτυ με 6 φρούτα εποχής.  Επιλέξαμε τον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης διότι στα διοικητικά όρια του  λειτουργεί η Κεντρική Αγορά, υπογράμμισε ο κ. Κακαφίκας.

Η δράση επαναλαμβάνεται τρεις φορές για να συνειδητοποιήσει κάθε παιδί την ωφέλεια των φρούτων. Τα παιδιά ανταποκρίνονται, τους αρέσει αυτή η προσπάθεια. Την επόμενη και τη μεθεπόμενη χρονιά θα γίνει σε  άλλα 6 σχολεία που θα επιλεγούν με γεωγραφικά κριτήρια, εξήγησε ο κ. Κυρίζογλου και ευχαρίστησε τους εμπόρους για την δωρεάν διάθεση των φρούτων. Στη σημασία της κίνησης αναφέρθηκε ο Θεοφάνης Παπάς "προτιμούμε να  μιλούν οι άλλοι για εμάς. Ποτέ δεν επιχειρήσαμε να κάνουμε διαφήμιση της προσφοράς μας. Πέρυσι τα Χριστούγεννα δώσαμε 30 τόνους φρούτα και λαχανικά σε απόρους. Αφήσαμε τα ιδρύματα να κάνουν τη διανομή και εμείς δεν αναμειχτήκαμε, δεν θέλαμε να φανούμε. Πάντα θα είμαστε κοντά στους πολίτες τόνισε ο κ. Χαραλαμπίδης.

Last Updated on Thursday, 20 November 2014 14:48
 
"Το ΥΜΑΘ στηρίζει τις δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας" PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 10 November 2014 09:30

Γ. Ορφανός "Το ΥΜΑΘ στηρίζει τις δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας"

Συνάντηση με μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΛΘ) είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν την πρωτογενή ανάπτυξη ενώ ο κ. Ορφανός ενημερώθηκε και για το έργο του ΣΕΚΛΘ.

"Το ΥΜΑΘ ανήκει σε όλους τους πολίτες και στηρίζει δράσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η καινοτομία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας", δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΘ, Γιάννης Χαραλαμπίδης, ζήτησε τη στήριξη του ΥΜΑΘ στα αιτήματα του κλάδου.

 

ΠΗΓΗ: Τύπος Θεσσαλονίκης

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 15
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates