Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News
Εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 16 November 2017 09:25

Θέμα: Εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης

Η Διοίκηση του Συνδέσμου σας ενημερώνει ότι έχουν προκηρυχτεί εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).Η οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας μας, καθώς επίσης και η δυσχερής θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας επιβάλουν την ενεργή συμμετοχή μας στις διαδικασίες και την ισχυρή εκπροσώπηση του κλάδου μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που επηρεάζουν και την υπόσταση των δικών μας επιχειρήσεων.

Ειδικότερα στο Ε.Β.Ε.Θ. οι εκλογές θα διεξαχθούν την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 από τις 8 π.μ. έως τις 7μ.μ. στο κατάστημα του Ε.Β.Ε.Θ., Τσιμισκή 29. Οι εκλογές θα διεξαχθούν κατά τμήματα. Οι επιχειρήσεις μας συμμετέχουν στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ το οποίο εκλέγει 27 έδρες.Ο Σύνδεσμος Εμπόρων συμμετέχει ενεργά και συλλογικά στις εκλογές του ΕΒΕΘ με υποψηφίους τους κ.κ.

· Κιουτσούκαλη Μιχάλη του Ζαφείρη

· Μαμαλικίδη Παναγιώτη του Θεόδωρου

· Χαραλαμπίδη Ιώαννη του Κωνσταντίνου

Πιο συγκεκριμένα:

Κάθε προσωπική εταιρεία μέχρι δύο (2) ψήφους ως εξής:

- Για τις ομόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων της, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

- Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους είτε δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων είτε του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

- Κάθε εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) μέχρι δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

- Κάθε μονοπρόσωπη ΕΠΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

- Κάθε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ) τρεις (3) ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (που πρέπει να υποβληθεί μαζί με το έντυπο εξουσιοδοτήσεως μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2017).

- Κάθε ΙΚΕ δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

- Κάθε μονοπρόσωπη ΙΚΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

- Κάθε υποκατάστημα, μία (1) ψήφο, αυτή του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού.

- Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

- Κάθε συνεταιρισμός, δύο (2) ψήφους, αυτές του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι του μέλη του ΔΣ.

- Στις ατομικές επιχειρήσεις, το δικαίωμα ψήφου (1 ψήφος) ασκείται αποκλειστικά από το μέλος - φυσικό πρόσωπο, χωρίς εξουσιοδότηση εκπροσώπου.

Σημειώνεται ότι το εκλογικό δικαίωμα ασκείται προσωπικά με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία και απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκησή του είναι η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου, με το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου. Κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει. Σε περίπτωση ασκήσεως περισσοτέρων επαγγελμάτων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο ή την ίδια επιχείρηση, το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία της κατά δήλωση επιλογής του.

Ο κάθε εκλέκτορας έχει δικαίωμα να βάλει από 1 έως 3 σταυρούς μπροστά από τα ονόματα των υποψηφίων σε κάθε ψηφοδέλτιο.Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούνται τα μέλη μας να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στην Διοίκηση του ΕΒΕΘ.

 
ΩΡΑΡΙΟ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 03 November 2017 12:06

Το πρόγραμμα λειτουργίας της Λαχαναγορας Θεσσαλονικης την περίοδο των εορτών θα διαμορφωθεί ως εξής:

Για τα Χριστούγεννα

Παρασκευή 22 Δεκεμβριου: άνοιγμα ζυγιστηρίου στις 4π.μ. και αγοραπωλησίες 4π.μ. - 4μ.μ.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου: κλειστά

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου: κλειστά

Δευτερα 25 Δεκεμβριου: κλειστά

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου: κλειστά

Τετάρτη 27 Δεκεμβριου : άνοιγμα ζυγιστηριου στις 3π.μ. και αγοραπωλησίες 4π.μ.  - 4μ.μ.

Για την Πρωτοχρονιά

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου: άνοιγμα ζυγιστηρίου στις 4π.μ. και αγοραπωλησίες 4π.μ. - 4μ.μ.

Σαββατο 30 Δεκεμβριου : κλειστά

Κυριακη 31 Δεκεμβρίου: κλειστά

Δευτέρα 1 Ιανουαριου: κλειστά

Τρίτη 2 Ιανουαρίου: κλειστά

Τετάρτη 3 Ιανουαριου: άνοιγμα ζυγιστηριου στις 3π.μ. και αγοραπωλησίες 4π.μ. - 4μ.μ

Για τα Θεοφάνεια

Σάββατο 6 Ιανουαριου : κλειστά

 

Από την Διοίκηση του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγορας Θεσσαλονικης

καλές γιορτές με υγεία και εργασία για όλο τον κόσμο.

 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΕΘ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 30 October 2017 10:46

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ   2ης , 3ης ΚΑΙ 4ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017


Η  Εκλογική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν στο περίπτερο αριθ. 10 της Δ.Ε.Θ. την 2η, 3η και 4η Δεκεμβρίου 2017 και κατά τις ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα  από ώρα 08.00 πρωινής μέχρι της 18.00 απογευματινής για την ανάδειξη του νέου 51 μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Θ.
Ο αριθμός  των αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν σε κάθε Τμήμα του Ε.Ε.Θ. ορίστηκε με την με αριθ. Πρωτ. 95400/6-9-2017  Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης (ΑΔΑ: 66ΑΛ465ΧΙ8-ΠΓΥ) ως κατωτέρω : α) Τμήμα Επαγγελματιών είκοσι (20) έδρες και β) Τμήμα Υπηρεσιών τριάντα μια (31) έδρες.
Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται νομικά πρόσωπα-μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους στο Ε.Ε.Θ. (δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την 01-12-2016) και που έχουν εξοφλήσει τα τέλη τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ για το έτος 2016 το αργότερο μέχρι την 23η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και μέχρι ώρα 15.00μ.μ.
Επίσης στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται τα φυσικά πρόσωπα-μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους στο Ε.Ε.Θ. (δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την 01-12-2016) και που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ ή την ετήσια συνδρομή στο Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2016 το αργότερο μέχρι την 23η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και μέχρι ώρα 15.00μ.μ.
Στερούνται του δικαιώματος ψήφου όσοι έχουν στερηθεί αμετακλήτως τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση αυτή, όσοι τελούν υπό δικαστική απαγόρευση ή αντίληψη καθώς και όσοι έχουν καταδικασθεί αμετακλήτως σε οποιαδήποτε ποινή για όλα τα  αδικήματα όπως αυτά περιγράφονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 3γ του Ν.2081/92 το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 22 του Ν. 3419/2005,όσοι έχουν κηρυχθεί τελεσιδίκως σε κατάσταση πτώχευσης και δεν έχουν αποκατασταθεί ή οι επιχειρήσεις που τελούν υπό αναγκαστική εκκαθάριση.
Οι  εκλογείς θα εκδηλώσουν την προτίμησή τους θέτοντας επί του ψηφοδελτίου που θα  επιλέξουν σταυρούς προτίμησης προ του ονόματος του υποψηφίου ή μετά απ’ αυτό που δε μπορεί να υπερβαίνουν το συνολικό εδρών του τμήματος. Για τον επικεφαλής κάθε συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.
Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου, από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου, και με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία. Κανείς δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει.
Υπενθυμίζεται ότι στις  προσωπικές εταιρείες ΟΕ Ε ψηφίζουν μέχρι  δύο ομόρρυθμοι εταίροι, στις ΕΕ μέχρι  δύο ομόρρυθμοι εταίροι είτε ο ομόρρυθμος και ένας ετερόρρυθμος,  στις ΕΠΕ μέχρι  δύο από τους διαχειριστές ή ένας διαχειριστής και ένας εταίρος, στις Μονοπρόσωπες ΕΠΕ ο διαχειριστής τους,  στις ΑΕ μέχρι τρία μέλη από το Διοικητικό Συμβούλιο ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη , στις ΙΚΕ δυο διαχειριστές ή ένας διαχειριστής και ένας εταίρος, στις Μονοπρόσωπες ΙΚΕ ο διαχειριστής τους, στα υποκαταστήματα ψηφίζει ο Διευθυντής ή ο νόμιμος αναπληρωτής του, στις αλλοδαπές Α.Ε. και ΕΠΕ ο νόμιμος εκπρόσωπος ή πράκτορας ή ο αντίκλητος της, στους Συνεταιρισμούς ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ή οι αναπληρωτές τους.
Η Εκλογική Επιτροπή καλεί τα νομικά πρόσωπα μέλη του Ε.Ε.Θ.  που πρέπει να υποδείξουν/ορίσουν τους εκπροσώπους τους για να ψηφίσουν, να συμπληρώσουν τα έντυπα υπόδειξης, τα οποία (αφού υπογραφούν από τους νομίμους εκπροσώπους τους) πρέπει να υποβληθούν στο Ε.Ε.Θ. το αργότερο μέχρι 24/11/2017, ημέρα Παρασκευή και μέχρι ώρα 15.00 μ.μ.
Ειδικότερα  η Εκλογική Επιτροπή επισημαίνει:
Στις  ΟΕ & ΕΕ που έχουν τρεις και άνω  εταίρους πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο των εταιρειών μέχρι δυο εταίροι (προσοχή: στις Ε.Ε. δε μπορούν να επιλεγούν μόνο ετερόρρυθμοι εταίροι)
Στις ΕΠΕ που έχουν τρεις και άνω  εταίρους και διαχειριστές  πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από την εταιρία μέχρι δυο εξ αυτών (δηλαδή ένας διαχειριστής και ένας εταίρος είτε δυο διαχειριστές)
Στις ΙΚΕ που έχουν τρεις και άνω  εταίρους και διαχειριστές  πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από την εταιρία μέχρι δυο εξ αυτών (δηλαδή ένας διαχειριστής και ένας εταίρος είτε δυο διαχειριστές)
Στις ΑΕ  πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από το διοικητικό συμβούλιο τρεις εκπρόσωποι που μπορεί να είναι μέλη Δ.Σ. ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας  που ορίζονται με ειδική απόφαση του Δ.Σ.
Στα Υποκαταστήματα πρέπει να επιλεγεί και υποδειχθεί ένας εκπρόσωπος, μεταξύ του διευθυντή ή του αναπληρωτή του.
Στις αλλοδαπές ΑΕ και ΕΠΕ πρέπει να επιλεγεί και υποδειχθεί ένας μεταξύ του νόμιμου εκπρόσωπου ή του πράκτορα ή του αντίκλητου της.
Στους ΣΥΝ πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν δυο εκπρόσωποι, δηλαδή ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας ή οι αναπληρωτές τους.
Τέλος η Εκλογική Επιτροπή καλεί όσους έχουν συμπληρώσει τριετία ως μέλη του Επιμελητηρίου και επιθυμούν να διεκδικήσουν το αξίωμα του Συμβούλου να καταθέσουν, δια του εκπροσώπου του συνδυασμού των, το αργότερο μέχρι την 2η Νοεμβρίου 2017 και μέχρι ώρα 15.00μ.μ στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής αίτηση υποψηφιότητας στην οποία θα  επισυνάπτονται:
Α)Γραμμάτιο εισπράξεως εκ του ταμείου του Επιμελητηρίου περί καταθέσεως σ’ αυτό του ποσού των πενήντα  (50) Ευρώ και
Β)Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86  περί μη ύπαρξης κωλύματος εξ εκείνων που
προβλέπονται από το άρθρο 3γ παρ.3 και 4 του Ν.2081/92 που προστέθηκε με το
άρθρο 22 του Ν. 3419/2005.
Η αίτηση υποψηφιότητας χορηγείται από τη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής.
Σημειώνεται  ότι το ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού πρέπει να περιλαμβάνει  τουλάχιστον έναν (1) υποψήφιο  από κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου.
Περισσότερες πληροφορίες από το γραμματέα της Εκλογικής Επιτροπής κ. Λαδόπουλο Ανέστη στα τηλ. 2310 261849.

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 
ακτινίδια Hayward PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 October 2017 13:10

Νέες εμπορικές προδιαγραφές για τα ακτινίδια Hayward από το 2018

Με υπουργική απόφαση τροποποιούνται οι εμπορικές προδιαγραφές για ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης στα ακτινίδια της ποικιλίας Hayward από το επόμενο έτος και πλέον η συγκομιδή τους θα αρχίζει για όλη την επικράτεια την 10η Οκτωβρίου κάθε έτους, ενώ η εμπορία τους στην εγχώρια αγορά θα αρχίζει την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους.

 

Αναλυτικότερα, με ενημερωτικό σημείωμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas γνωστοποιείται πως με απόφαση της 19ης Οκτωβρίου του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τροποποιείται η με αριθμό 290524/3.9.2010 προηγούμενη απόφαση με θέμα «Καθορισμός τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής των εμπορικών προδιαγραφών για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων» ως εξής:

 

Αριθμ. 72/109346 – ΦΕΚ Τεύχος Β 3710/20.10.2017

 

Τροποποίηση της αριθμ. 290524/3.9.2010 απόφασης του Υπουργού Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός τεχνικών λεπτομερειών εφαρμογής των εμπορικών προδιαγραφών για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων» (Β ́1521).

 

Άρθρο 1

 

α. Το άρθρο 2 της αριθμ. 290524/3.9.2010 απόφασης αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 2
Ημερομηνίες Έναρξης Συγκομιδής και Εμπορίας της ποικιλίας Hayward
1. Η συγκομιδή ακτινιδίων της πoικιλίας Hayward αρχίζει για όλη την επικράτεια την 10η Οκτωβρίου κάθε έτους.
2. Η εμπορία ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward στην εγχώρια αγορά (χονδρική και λιανική πώληση) αρχίζει την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους.
3. Η ισχύς της παρ. 2 αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2018.»
β. Η παρ. 1 του άρθρου 3 της αριθμ. 290524/3.9.2010 απόφασης καταργείται.

 

Άρθρο 2

Έναρξη ισχύος

 

Η απόφαση αυτή αρχίζει να ισχύει, με την επιφύλαξη της παρ. 3 του άρθρου 2, από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Κωδικοποιημένη η ισχύουσα απόφαση

 

 

Επιπλέον προς ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου παρατίθεται κωδικοποιημένη η τροποποιούμενη απόφαση, με τις μεταβολές που επέρχονται σε αυτήν, ως εξής:

 

Άρθρο 1

Σκοπός

Με την παρούσα απόφαση καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής των εμπορικών προδιαγραφών για τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμανσης των ακτινιδίων.

Άρθρο 2

Ημερομηνίες Έναρξης Συγκομιδής και Εμπορίας της ποικιλίας Hayward

 

1. Η συγκομιδή ακτινιδίων της πoικιλίας Hayward αρχίζει για όλη την επικράτεια την 10η Οκτωβρίου κάθε έτους.
2. Η εμπορία ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward στην εγχώρια αγορά (χονδρική και λιανική πώληση) αρχίζει την 1η Νοεμβρίου κάθε έτους.
3. Η ισχύς της παρ. 2 αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2018.»

Άρθρο 3

Υποχρεώσεις συναλλασσομένων

2.1. Οι υπεύθυνοι για τη συγκομιδή των ακτινιδίων, κάθε φορά που προβαίνουν σε συγκομιδή των καρπών, συμπληρώνουν Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναφέρουν την ημερομηνία συγκομιδής τους καθώς και την συγκομισμένη ποσότητα. Η υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται στην αρμόδια Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης/Γεωργίας.
3. 2.Οι τυποποιητές − συσκευαστές στην περιοχή παραγωγής προβαίνουν σε τυποποίηση − συσκευασία των ακτινιδίων εφόσον αυτά έχουν αποκτήσει φυσιολογικά, τουλάχιστον 6,2ο Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
4. 3.Οι εισαγωγείς − εξαγωγείς διασφαλίζουν ότι κατά το στάδιο της εισαγωγής − εξαγωγής οι παρτίδες ακτινιδίων έχουν αποκτήσει βαθμό Brix τουλάχιστον 6,2ο ή 15% μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία.
5. 4.Οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης − συσκευασίας, της εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5o Brix.
6.5. Όλοι οι συναλλασσόμενοι στον τομέα των ακτινιδίων τηρούν ως προς τις υποχρεώσεις τους, και τις λοιπές διατάξεις που προβλέπονται από την κοινή Υπουργική Απόφαση 257543/2003.

 

Άρθρο 4

Έλεγχοι συμμόρφωσης

1. Οι Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης/Γεωργίας διενεργούν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους κατά το στάδιο της τυποποίησης − συσκευασίας των ακτινιδίων στα τυποποιητήρια − συσκευαστήρια της περιοχής ευθύνης τους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το προϊόν έχει αποκτήσει τουλάχιστον 6,2ο Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.
2. Τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου στην περιοχή ευθύνης των οποίων τυποποιούνται ακτινίδια, διενεργούν έκτακτους ελέγχους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.
3. Οι παραπάνω έλεγχοι πραγματοποιούνται επιπλέον των ελέγχων που προβλέπονται από τις διατάξεις της με αριθμ. 257543/2003 κοινή Υπουργική Απόφαση.

 

Άρθρο 5

Μη συμμόρφωση – Κυρώσεις

 

1. Στην περίπτωση που κατά τον έλεγχο στο στάδιο:
α) της τυποποίησης − συσκευασίας στην περιοχή παραγωγής,
β) της φόρτωσης του τελικού προϊόντος καθώς και
γ) της εισαγωγής − εξαγωγής,
βρεθούν καρποί με Brix μικρότερο των 6,2ο ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία μικρότερη του 15%, οι αντίστοιχες παρτίδες, είτε καταστρέφονται με ευθύνη του κατέχοντος φορέα, είτε διασφαλίζεται η μη διάθεσή τους για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων.
2. Στην περίπτωση που παρτίδες ακτινιδίων οι οποίες διατίθενται σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης − συσκευασίας, της εισαγωγής και της εξαγωγής, βρεθούν να έχουν Brix μεταξύ 6,2ο και 9,5ο τότε, με ευθύνη του κατέχοντος, αποσύρονται σε αποθήκες τα στοιχεία των οποίων γνωστοποιούνται στις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης/Γεωργίας και τα αρμόδια Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου, μέχρι οι καρποί να αποκτήσουν Brix τουλάχιστον 9,5ο, ενώ οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων.
3. Οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στις αρμόδιες Επιτροπές Επιβολής Κυρώσεων, σύμφωνα με την αριθμ. 313312/1994 κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Άρθρο 6

Καταργούμενες διατάξεις

 

Η με αριθ. 286009/2004 υπουργική απόφαση «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) 1673/2004 των Ε.Κ. για τον καθορισμό των εμπορικών προδιαγραφών για τα ακτινίδια», (ΦΕΚ 1508/Β/7−10−2004), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καταργείται.

 

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Έναρξη ισχύος

 

Η απόφαση αυτή αρχίζει να ισχύει, με την επιφύλαξη της παρ. 3 του άρθρου 2, από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΒΕΘ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 25 October 2017 12:51

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(αρ. 1,  § 1, Π.Δ. 372/92)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ης & 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Εκλογική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης μετά την από 06/10/2017 συνεδρίασή της, ανακοινώνει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των σαράντα ενός (41) νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου θα διενεργηθούν τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8 π.μ. έως 19.00 μ.μ. στο κατάστημα του Ε.Β.Ε.Θ., Τσιμισκή 29.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν κατά τμήματα, τα οποία με τις έδρες που περιλαμβάνουν έχουν καθορισθεί με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 95943/07.09.2017 Υ.Α. του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ως ακολούθως:

1.   ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 27 έδρες
2.   ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 10 έδρες
3.   ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 3 έδρες
4.   EΞΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 1 έδρα

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3γ του Ν. 2081/1992, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Π.Δ. 372/92, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 52/2006 και τους Ν. 4446/2016 & 4484/2017 και ισχύει σήμερα.
Ειδικότερα, οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο για όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό και με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται οι επιχειρήσεις – μέλη του Ε.Β.Ε.Θ. που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 03.12.2016 και έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και το έτος 2016.
Ειδικότερα, τα νομικά πρόσωπα μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το έτος 2016 και τα φυσικά πρόσωπα μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2016, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.
Η εξόφληση ή ο διακανονισμός των οφειλόμενων συνδρομών μέχρι και το έτος 2016 θα πρέπει να γίνει το αργότερο 40 ημέρες πριν από τις εκλογές, ήτοι μέχρι και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017.
Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται αυτεπάγγελτα από την Εκλογική Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία Μητρώου, που τηρούν τα Επιμελητήρια για τα Μέλη τους τα ακόλουθα:
α. τα στοιχεία του επιχειρηματία επί ατομικών επιχειρήσεων,
β. τα στοιχεία των ομορρύθμων εταίρων, αν πρόκειται για ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες που έχουν έως και δύο ομόρρυθμα μέλη,
γ. τα στοιχεία των δύο διαχειριστών ή του ενός διαχειριστή και του ενός εταίρου, αν πρόκειται για εταιρίες περιορισμένης ευθύνης που έχουν έως και δύο διαχειριστές ή ένα διαχειριστή και έναν εταίρο και
δ. τα στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου ή πράκτορα ή αντικλήτου κάθε υποκαταστήματος αλλοδαπής επιχείρησης.

Καλούνται τα νομικά πρόσωπα, των οποίων οι εκπρόσωποι  δεν καταχωρούνται αυτεπάγγελτα κατά τα ανωτέρω, να υποβάλουν τις εξουσιοδοτήσεις τους, νομίμως υπογεγραμμένες, στη γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής, το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο επτά (7) ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14:30. Επισημαίνεται ότι τα νομικά πρόσωπα που δεν θα υποδείξουν τους εκπροσώπους τους μέχρι την προαναφερόμενη προθεσμία δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.
Τα νομικά πρόσωπα εκπροσωπούνται στις εκλογές ως ακολούθως:
● Κάθε προσωπική εταιρεία μέχρι δύο (2) ψήφους ως εξής:
- Για τις ομόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων της, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.
- Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους είτε δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων είτε του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.
● Κάθε εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) μέχρι δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.
● Κάθε μονοπρόσωπη ΕΠΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.
● Κάθε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ) τρεις (3) ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
● Κάθε ΙΚΕ δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.
● Κάθε μονοπρόσωπη ΙΚΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.
● Κάθε υποκατάστημα, μία (1) ψήφο, αυτή του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού.
● Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
● Κάθε συνεταιρισμός, δύο (2) ψήφους, αυτές του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι του μέλη του ΔΣ.
Στις ατομικές επιχειρήσεις, το δικαίωμα ψήφου (1 ψήφος) ασκείται αποκλειστικά από το μέλος - φυσικό πρόσωπο, χωρίς εξουσιοδότηση εκπροσώπου.
Σημειώνεται ότι το εκλογικό δικαίωμα ασκείται προσωπικά με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία και απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκησή του είναι η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου, με το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου. Κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει. Σε περίπτωση ασκήσεως περισσοτέρων επαγγελμάτων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο ή την ίδια επιχείρηση, το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία της κατά δήλωση επιλογής του.
Στερούνται του δικαιώματος ψήφου όσοι έχουν στερηθεί αμετακλήτως τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση αυτή, όσοι τελούν υπό δικαστική απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη καθώς και αν έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως για όλα τα άλλα αδικήματα όπως αυτά περιγράφονται στην παρ.3 του άρθρ. 3γ του Ν.2081/92 το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 22 του Ν.3419/2005.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μπορούν να εκλεγούν, όσοι διαθέτουν τα προσόντα του εκλογέα και διετέλεσαν μέλη του Επιμελητηρίου τουλάχιστον για τρία χρόνια, είτε ατομικά, είτε ως μέλη προσωπικών εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ) ή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, είτε ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ανωνύμων Εταιριών ή Συνεταιρισμών ή ως εκπρόσωποι υποκαταστημάτων ελληνικών ή αλλοδαπών επιχειρήσεων. Δεν είναι εκλόγιμοι οι συνταξιούχοι.
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακηρύσσεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που συγκέντρωσε τουλάχιστον το 50% των ψήφων.
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, συνοδευόμενες από απόδειξη καταβολής 50 € στο Ταμείο του Επιμελητηρίου και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν1599/86 για τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και ασυμβίβαστα, κατατίθενται κατά συνδυασμό από τον επικεφαλής αυτού, στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 14.30.
Η αίτηση υποψηφιότητας και τα έντυπα εξουσιοδότησης χορηγούνται από τη γραμματεία της εκλογικής επιτροπής (ώρες λειτουργίας του πρωτοκόλλου της εκλογικής επιτροπής κάθε εργάσιμη ημέρα, 8:30 - 14:30).
Επίσης θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ε.Β.Ε.Θ.,
www.ebeth.gr, από όπου μπορούν να εκτυπωθούν
Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής, τηλ. επικοινωνίας 2310-370140.

Προσοχή στις παρακάτω προθεσμίες, οι οποίες είναι καταληκτικές και δεν θα δοθεί παράταση:
1.  Εξόφληση ή διακανονισμός των συνδρομών, λήξη 24.10.2017.
2.  Κατάθεση αιτήσεων υποψηφιοτήτων, λήξη 03.11.2017.
3. Υποβολή εντύπων υπόδειξης εκπροσώπων (εξουσιοδοτήσεις), λήξη 24.11.2017.


Για την Εκλογική Επιτροπή του Ε.Β.Ε.Θ.
Ο Πρόεδρος
Αντώνιος Κ. Χίζαρης
Δικηγόρος Δ.Σ.Θ.

 

Last Updated on Wednesday, 25 October 2017 12:54
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 27
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates