Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:42 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 15 Οκτώβριος 2014 11:16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΚΑΘ Α.Ε. συμμετέχουν εθελοντικά, με δωρεάν προσφορά φρούτων, στο πρόγραμμα "Πιλοτική δράση <Βάλε το φρούτο στη ζωή σου> σε Δημοτικά Σχολεία - Διανομή Φρούτων σε μαθητές" που υλοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων - Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Η διανομή των φρούτων θα υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2014-2015 και αφορά 6 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης στα οποία φοιτούν συνολικά 1316 μαθητές.

Μέσω του προγράμματος αυτού θα γίνεται δωρεάν διανομή φρούτων εποχής σε ομοιογενή συσκευασία των 6 φρούτων μια φορά το μήνα και για 6 συνεχείς μήνες σε κάθε μαθητή των Δημοτικών Σχολείων.

Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014 εώ η δεύτερη φάση της διανομής θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γιακουμάτου στις 19 Νοεμβρίου 2014.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Οκτώβριος 2014 11:24
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:41 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 26 Μάιος 2014 11:08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση για τα Κουπόνια Καινοτομίας

Παρατείνεται ως την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 η διαδικασία υποβολής προτάσεων για τα Κουπόνια Καινοτομίας που προωθούνται στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης του έργου WIDER (Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED). Μέσω των κουπονιών καινοτομίας πρόκειται να χρηματοδοτηθούν, κατόπιν αξιολόγησης, καινοτόμα σχέδια Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη τόσο το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, όσο και την προσέγγιση του τελικού χρήστη. Κάθε κουπόνι καινοτομίας κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο «WIDER – Green Growing of SMEs: Innovation and Development in the Energy Sector in the Mediterranean Area», προσκαλεί Πολύ Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που δραστηριοποιούνται κυρίως στους κλάδους των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, αυτοματισμών, φωτισμού, ψύξης, θέρμανσης, κατασκευών, δομικών υλικών, επίπλων, συσκευασίας, υγείας, να υποβάλουν καινοτόμα σχέδια μεταφοράς τεχνογνωσίας, από φορείς οι οποίοι έχουν ενταχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014, σε διεθνή κατάλογο σχετικών παρόχων / προμηθευτών (πανεπιστήμια, κολέγια, οργανισμοί έρευνας και τεχνολογίας, τεχνικοί σύμβουλοι, ειδικοί σε θέματα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, ειδικοί σε θέματα σχεδίασης, κ.λ.π). Τα σχέδια αυτά θα τους επιτρέψουν να τοποθετηθούν / επανατοποθετηθούν, με προϊόντα ή υπηρεσίες τους, στην αγορά της οικολογικά έξυπνης κατοικίας για ηλικιωμένους.

Ο διεθνής κατάλογος Παρόχων / Προμηθευτών Τεχνογνωσίας έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του έργου WIDER http://www.wider-project.eu, ενώ η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στον διεθνή κατάλογο Παρόχων / Προμηθευτών Τεχνογνωσίας βρίσκεται αναρτημένη στη θέση «Σημαντικά Θέματα» της ιστοσελίδας του ΕΒΕΘ www.ebeth.gr.

Στις επιχειρήσεις, τα καινοτόμα σχέδια των οποίων θα επιλεγούν, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης από την αρμόδια Τοπική Επιτροπή Καινοτομίας, που συγκρότησε, στο πλαίσιο του έργου, το ΕΒΕΘ, θα χορηγηθεί Κουπόνι Καινοτομίας που θα αντιστοιχεί σε συνολικό ποσό πέντε έως δέκα χιλιάδων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ή μη του ΦΠΑ ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία). Το κουπόνι καινοτομίας θα δίνει τη δυνατότητα στις επιλεγείσες επιχειρήσεις να υλοποιήσουν το σχέδιο μεταφοράς τεχνογνωσίας από τον πάροχο του διεθνούς καταλόγου που θα επιλέξουν, ενώ ο τελευταίος, μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα εξοφληθεί από το ΕΒΕΘ για το σύνολο του ποσού που αναγράφεται στο κουπόνι, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναλυτικά περιγράφεται στη σχετική πρόσκληση υποβολής προτάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν στο ΕΒΕΘ (Τμήμα Μελετών και Έρευνας, Τσιμισκή 29, 546 24, Θεσσαλονίκη, αρμόδιος Αντώνης Μπούμπουλας, τηλ. 2310 370180), σε σφραγισμένο φάκελο, το έντυπο υποβολής πρότασης συμπληρωμένο, καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα που αναφέρονται στην πρόσκληση, μέχρι την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014.

ΠΗΓΗ: ΕΒΕΘ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Μάιος 2014 12:34
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:40 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 31 Μάρτιος 2014 14:23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το χρυσό μετάλλιο του ΕΒΕΘ στον καθηγητή Β.Σκουρή

Το χρυσό μετάλλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης απένειμε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος στον πρόεδρο, για 4η συνεχή θητεία, του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητή Βασίλειο Σκουρή, στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου που διοργανώθηκε προς τιμήν του διακεκριμένου νομικού και ακαδημαϊκού από το Τμήμα Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το συνέδριο είχε θέμα “To Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών της” και πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ με ομιλητές ακαδημαϊκούς και νομικούς. Μεταξύ των εισηγητών ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπακατσέλος αναφέρθηκε στο θέμα του συνεδρίου τονίζοντας ότι είναι "ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τίθενται εν αμφιβόλω πολλές σταθερές και κεκτημένα ετών. Εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας, δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια έναν καταιγισμό νομοθετικών παρεμβάσεων, ρυθμίσεων, διοικητικών πράξεων που πολλές φορές αλληλοσυγκρούονται ή κρίνονται στη συνέχεια ακόμη και αντισυνταγματικές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση όχι μόνο στους δημόσιους λειτουργούς και τους πολίτες αλλά ακόμη και σε νομικούς. Την ίδια στιγμή, παρατηρούμε μια ελαστικότητα στην τήρηση και εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας με κριτήρια που είναι προφανές ότι βασίζονται και πάλι στην επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Αυτό το περιβάλλον καθιστά την άσκηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας πολύ δυσκολότερη και προφανώς, τελικά, αντιστρατεύεται την οικονομική ανάπτυξη καθώς απωθεί νέες παραγωγικές επενδύσεις". Στο σημείο αυτό, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, "τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έρχεται να εγγυηθεί την τήρηση των δικαιωμάτων των πολιτών και των νομικών προσώπων, αλλά και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας γενικότερα, εδραιώνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας, στοιχείο που τίθεται ως προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας".

Απονέμοντας στη συνέχεια στον κ. Σκουρή το χρυσό μετάλλιο του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ επισήμανε την προσφορά του Προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης "που τιμά τη χώρα μας στο εξωτερικό".

 

ΠΗΓΗ:ΕΒΕΘ

 
Παλαιότερα δελτία τιμών...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates