Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:40 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 31 Μάρτιος 2014 14:23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το χρυσό μετάλλιο του ΕΒΕΘ στον καθηγητή Β.Σκουρή

Το χρυσό μετάλλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης απένειμε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος στον πρόεδρο, για 4η συνεχή θητεία, του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητή Βασίλειο Σκουρή, στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου που διοργανώθηκε προς τιμήν του διακεκριμένου νομικού και ακαδημαϊκού από το Τμήμα Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το συνέδριο είχε θέμα “To Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών της” και πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ με ομιλητές ακαδημαϊκούς και νομικούς. Μεταξύ των εισηγητών ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπακατσέλος αναφέρθηκε στο θέμα του συνεδρίου τονίζοντας ότι είναι "ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τίθενται εν αμφιβόλω πολλές σταθερές και κεκτημένα ετών. Εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας, δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια έναν καταιγισμό νομοθετικών παρεμβάσεων, ρυθμίσεων, διοικητικών πράξεων που πολλές φορές αλληλοσυγκρούονται ή κρίνονται στη συνέχεια ακόμη και αντισυνταγματικές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση όχι μόνο στους δημόσιους λειτουργούς και τους πολίτες αλλά ακόμη και σε νομικούς. Την ίδια στιγμή, παρατηρούμε μια ελαστικότητα στην τήρηση και εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας με κριτήρια που είναι προφανές ότι βασίζονται και πάλι στην επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Αυτό το περιβάλλον καθιστά την άσκηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας πολύ δυσκολότερη και προφανώς, τελικά, αντιστρατεύεται την οικονομική ανάπτυξη καθώς απωθεί νέες παραγωγικές επενδύσεις". Στο σημείο αυτό, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, "τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έρχεται να εγγυηθεί την τήρηση των δικαιωμάτων των πολιτών και των νομικών προσώπων, αλλά και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας γενικότερα, εδραιώνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας, στοιχείο που τίθεται ως προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας".

Απονέμοντας στη συνέχεια στον κ. Σκουρή το χρυσό μετάλλιο του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ επισήμανε την προσφορά του Προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης "που τιμά τη χώρα μας στο εξωτερικό".

 

ΠΗΓΗ:ΕΒΕΘ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:39 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 19 Μάρτιος 2014 09:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ... δρόμος προς τις αγορές του εξωτερικού

 

"Διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού : από τη θεωρία στην πράξη" είναι το θέμα της ημερίδας πού διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των σεμιναρίων"Ηλεκτρονικό Εμπόριο" και"Εξαγωγές προϊόντων", που πραγματοποίησε πρόσφατα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στις 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος). Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρξουν σύντομες εισηγήσεις από εξωστρεφείς επιχειρήσεις - μέλη ΕΒΕΘ και ειδικούς του χώρου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εισηγητές προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν πρακτικές απαντήσεις και συμβουλές σε θέματα εξαγωγών.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι για να την παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την On line δήλωση συμμετοχής, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ, στην κατηγορία "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ", το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης. Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ 2310 370 132).

 

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:38 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 13:03

Ενημερωτική εκδήλωση για το Εμιράτο της Fujairah

Ημερίδα, με σκοπό, την παρουσίαση της οικονομίας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο Εμιράτο της Fujairah των ΗΑΕ, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 4 μ.μ., στο ξενοδοχείο The Met. Επίσης θα παρουσιαστούν τα κίνητρα και οι διευκολύνσεις που προσφέρονται στις ξένες εταιρίες, οι δυνατότητες για τοπική παραγωγή, υπηρεσίες logistics ή για διαμετακομιστικό εμπόριο προς πολλές αγορές του Αραβικού Κόλπου και άλλες χώρες.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ελεύθερης Ζώνης (Fujairah Free Zone Authority) του Εμιράτου της Fujairah των ΗΑΕ σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ, το ΣΕΒΕ και το ΣΒΒΕ.

Τα μέλη της υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από το Εμιράτο της Fujairah θα είναι διαθέσιμα για κατ΄ ιδίαν επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη για να συζητήσουν σχέδια ελληνικών εταιριών που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη δικτύωσή τους σε δυναμικές αγορές μέσω κατάλληλων συνεργιών και συμμαχιών.

Με βάση το ενδιαφέρον που θα προκύψει από την ημερίδα, θα προγραμματισθεί στη συνέχεια αποστολή στη Fujairah με ελληνικές εταιρίες που θα ήθελαν να διερευνήσουν περαιτέρω και να προχωρήσουν σε επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και τοπικές εταιρίες, για την οποία η κυβέρνηση της Fujairah προτίθεται να καλύψει μερικώς έξοδα φιλοξενίας (διαμονής, τοπικών μετακινήσεων κλπ.) όσων συμμετάσχουν.

Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, πρέπει να συμπληρώσουν την on line δήλωση συμμετοχής, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ, στην κατηγορία «ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ», το αργότερο μέχρι τις 18.2.2014

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γ. Πατσιαβό (ΣΕΒ, Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, τηλ. 2115006144, patsiavos@sev.org.gr), καθώς και στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310-370132).

 

ΠΗΓΗ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Παλαιότερα δελτία τιμών...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates