Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:29 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012 12:29

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΛΘ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΟΚΑΑ ΑΕ ΚΑΙ ΚΑΘ ΑΕ

Οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης καταφέραμε επί 37 συναπτά έτη να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο κοινωνικό έργο της ομαλής τροφοδοσίας της Βόρειας Ελλάδας, των Βαλκανίων και των νήσων με αγροτικά προϊόντα. Με την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αναβαθμίστηκε. Είμαστε υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση και ομαλή διακίνηση των νωπών οπωροκηπευτικών από τον έλληνα μικροπαραγωγό - αγρότη, και κατόπιν μέσω της λιανικής, στον  καταναλωτή. Η θέση μας και η παρουσία μας στην αλυσίδα παραγωγής είναι καίρια  και ουσιαστική.

Και όλα αυτά κάτω από τριτοκοσμικές πραγματικά συνθήκες, λειτουργώντας σ’ ένα χώρο πλήρως αποδιοργανωμένο που οδηγεί μέρα με τη μέρα στην υποβάθμιση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και του ρόλου που έχουμε κληθεί να επιτελέσουμε επ’ ωφελεία του καταναλωτή.

Σήμερα η ελληνική πολιτεία υποβαθμίζει τον  ρόλο μας και επιχειρεί να μετατρέψει έναν από τους τελευταίους οικονομικούς πνεύμονες της πόλης μας, την ΚΑΘ Α.Ε., υποκατάστημα των Αθηνών.  Είναι βέβαιο ότι εναρμονισμός των δύο αγορών δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής απόστασης, αλλά και εξαιτίας των διαφορετικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στις δύο αγορές. Υπάρχει ορατός  κίνδυνος να ζημιωθεί οικονομικά η μέχρι σήμερα κερδοφόρος ΚΑΘ Α.Ε. από την απορρόφηση της από τον ζημιογόνο ΟΚΑΑ Α.Ε. Τα διαθέσιμα αποθεματικά της ΚΑΘ Α.Ε. έχουν προέλθει από επαγγελματικές δραστηριότητες των εμπόρων της, θα έπρεπε λοιπόν να αξιοποιηθούν στον χώρο αυτό και όχι να απορροφηθούν από τον ζημιογόνο ΟΚΑΑ Α.Ε., όπως συνέβη με την απορρόφηση της ΕΤΑΝΑΛ.

Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα της συρρίκνωσης των κρατικών υπηρεσιών, διατηρούμε όμως και το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο την αυτοτελή ύπαρξη και λειτουργία της ΚΑΘ Α.Ε. σε συνθήκες υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Λέμε ξεκάθαρα όχι στην συγχώνευση της ΚΑΘ Α.Ε. με τον ΟΚΑΑ Α.Ε.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012 12:33
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:28 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2012 08:06
 
 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ Α.Ε.) πραγματοποίησαν την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου δεκάδες έμποροι, με προτροπή της Διοίκησης του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Κ.Λ.Θ.), αντιδρώντας στην προωθούμενη δημιουργία αντίστοιχης αγοράς στην Βουλγαρία, μέσω θυγατρικής της ΚΑΘ. Το Διοικητικό Συμβούλιο επρόκειτο να προϋπολογίσει δαπάνες για την επένδυση, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της εταιρείας για το 2013, κάτι που τελικά δεν έγινε, υπό την πίεση της κινητοποίησης των εμπόρων. Κατά την διάρκεια της κατάληψης επιδόθηκε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα:  

“Η Διοίκηση και τα μέλη του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΛΘ), σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 συγκεντρώθηκαν στο κτίριο Διοίκησης της ΚΑΘ Α.Ε. με σκοπό να διατυπώσουν την θέση τους για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013.

Στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό η Διοίκηση της ΚΑΘ Α.Ε. έχει εντάξει και δαπάνες για την δημιουργία Σύγχρονης Λαχαναγοράς στην Βουλγαρία.

Η θέση των εμπόρων – μελών του ΣΕΚΛΘ για το συγκεκριμένο θέμα είναι:

Ακύρωση του έργου που αφορά την δημιουργία Λαχαναγοράς στη Βουλγαρία και απάλειψη από τον προς ψήφιση προϋπολογισμό της ΚΑΘ Α.Ε. των δαπανών που αφορούν τη δημιουργία Λαχαναγοράς στην Βουλγαρία.

Η θέση αυτή ψηφίστηκε με ομόφωνη απόφαση των εμπόρων – μελών του ΣΕΚΛΘ και καλείται η Διοίκηση της ΚΑΘ Α.Ε. να συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή.”

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2012 08:33
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:27 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2012 08:37

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με το προεδρείο του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (πρόεδρο κ. Γιάννη Χαραλαμπίδη, γεν.γραμματέα κ. Τάσο Ιωαννίδη και αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Λιώτη). Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το προεδρείο του ΣΕΚΛΘ έθεσε μεταξύ άλλων τα θέματα σχετικά με το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προιόντων, τις αναγγελίες φορτώσεων νωπών οπωροκηπευτικών και του ποσοστού των ελέγχων που απαιτούνται πριν την αποστολή τους προς άλλες χώρες της Ε.Ε., την δημιουργία Λαχαναγοράς στην Βουλγαρία και την συγχώνευση του Οργανισμού της  Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Α.Ε. με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. 

Ο κ. Χαρακόπουλος δεσμεύθηκε να εξετάσει τα θέματα σε συνεννόηση με το συναρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να εξευρεθούν εφικτές λύσεις.

 

 
Παλαιότερα δελτία τιμών...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates