Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 11:38

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με προϊστάμενο Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου κ. Υφούλη Αντώνιο

Στα πλαίσια της συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας της διοίκησης του Συνδέσμου με όλες τις αρμόδιες Αρχές και Φορείς, τα μέλη του Προεδρείου, μετά από σχετική πρόκληση του, συναντήθηκε στα γραφεία του την Τρίτη 24/09/2019, με τον Προϊστάμενο του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου κ. Υφούλη Αντώνιο καθώς και με τον εκ των Ελεγκτών του Κέντρου και Αντιπρόεδρο του ΓΕΟΤΕ κ. Δημήτριο Βαφειάδη.

Κατά την συνάντηση οι κ.κ. Υφούλης και Βαφειάδης ενημέρωσαν για θέματα αρμοδιότητας των και ιδιαίτερα της τήρησης των Κανόνων Διακίνησης Οπωροκηπευτικών καθώς και τις προσπάθειες του Κέντρου για την καταπολέμηση των «Ελληνοποιήσεων» των προϊόντων.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος ενημέρωσε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα για τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τα μέλη του σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου. Ανέφερε επίσης στους κ.κ. Υφούλη και Βαφειάδη το πρόβλημα της σήμανσης των προϊόντων των προμηθευτών-αγροτών και επεσήμανε ότι αιτία ύπαρξης του προβλήματος αποτελεί η έλλειψη ενημέρωσης, από την πλευρά της Πολιτείας, των αγροτών σχετικά με τους κανόνες διακίνησης οπωροκηπευτικών (σήμανση – τυποποίηση) και η αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης των.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και όλοι οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν την ικανοποίηση τους σχετικά με τις συζητήσεις και αλληλοενημέρωση τους, συμφώνησαν  δε να υπάρξει οποτεδήποτε κριθεί σκόπιμο και νέα συνάντηση των για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο φορέων.

 
Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2019 10:32

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νικόλαο Παπαθανάση

 

 

 

Μετά από σχετικό αίτημα του Συνδέσμου μας, στις 26/8/2019 αντιπροσωπεία του αποτελούμενη από τον κ. Χαραλαμπίδη Ιωάννη πρόεδρο ΣΕΚΛΘ, κ. Μουτσογιάννη Γεώργιο γενικό γραμματέα ΣΕΚΛΘ και κ. Γραβαλά Δημήτριο αντιπρόεδρο ΣΕΚΛΘ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης , Επενδύσεων, Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νικόλαο Παπαθανάση για να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Ιδιαιτέρως τιμητική ήταν η παρουσία του Βουλευτή της Ν.Δ. Α' Θεσσαλονίκης κ. Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος προκάλεσε την συνάντηση αυτή για λογαριασμό του Συνδέσμου Εμπόρων ΚΛΘ.

Στην συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδης συζητήθηκε το πάγιο αίτημα του Συνδέσμου μας να εξαιρεθούν τα καταστήματα της Κεντρικής Αγορά Θεσσαλονίκης από την υποχρέωση έκδοσης άδειας λειτουργίας, όπως συμβαίνει άλλωστε με τα καταστήματα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Ν3345/2005, αλλά και το θέμα της έλλειψης ιατρού στον χώρο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης το τελευταίο έτος, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Συνδέσμου μας να μην σταματήσει η παροχή αυτή προς το σύνολο των συναλλασσομένων με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Συζητήθηκαν επίσης η αναπτυξιακή προοπτική της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης και η αναμόρφωση του κανονισμού μισθώσεων της, η αντιμετώπιση του παραεμπορίου και η υπάρχουσα διαδικασία της εκκαθάρισης ΦΠΑ και του ΦΠΑ των ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Ο Σύνδεσμος παρουσίασε και ανέλυσε  τις θέσεις αυτού και των εμπόρων – μελών του σε όλα τα ανωτέρω θέματα, ενώ ο κ. Υφυπουργός μετά του Γενικού Γραμματέως του ζήτησε να υπάρχει συνεχείς επικοινωνία ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη και η πορεία προς επίλυση όλων των θεμάτων.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 11:46
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:52 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2019 07:51

Νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα: Νέες διευκρινίσεις από το ΥΠΑΑΤ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2019

Με το νόμο 4492/2017/Α΄156, όπως τροποποιήθηκε (ν. 4587/2018/Α΄218) και ισχύει, λειτουργεί ψηφιακή υπηρεσία για τη «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων» η εποπτεία της οποίας ασκείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δια της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Ελέγχων και Επιθεωρήσεων του Υπ.Α.Α.Τ.


Η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Ελέγχων και Επιθεωρήσεων έχει οριστεί ως η αρμόδια αρχή για την τήρηση των διατάξεων για τη διακίνηση των νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και για την τήρηση της σχετικής ψηφιακής υπηρεσίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπ.Α.Α.Τ.

Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο, έμπορος που προμηθεύεται νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα από παραγωγό ο οποίος εκδίδει τιμολόγια, οφείλει να εξοφλεί το τιμολόγιο του παραγωγού μέσα σε 60 ημέρες από την έκδοσή του.

Τα στοιχεία των τιμολογίων των νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων καταχωρίζει στην ψηφιακή υπηρεσία του Υπ.Α.Α.Τ ο παραγωγός, σύμφωνα με την ΚΥΑ υπ’αριθ. 80/26402/8.2.2019 (ΦΕΚ 453, Β’, 15.2.2019).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευκρινιστική εγκύκλιος για την Ψηφιακή Υπηρεσία διακίνησης και εμπορίας νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων

Διευκρινιστική εγκύκλιο που απαντά σε ερωτήματα εμπόρων, μεταποιητών και παραγωγών, μετά από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της Ψηφιακής Υπηρεσίας για τη διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων εξέδωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Αντώνογλου. Βασικό στοιχείο είναι η πρόβλεψη μεταβατικής περιόδου έως τις 15 Ιουνίου 2019, κατά την οποία δεν θα υπάρχουν κυρώσεις. Επιπλέον, στην εγκύκλιο διευκρινίζονται σχετικά με την εφαρμογή της ΚΥΑ υπ’αριθ. 80/26402/8.2.2019 (ΦΕΚ 453, Β’, 15.2.2019), τα εξής:

-Στην εφαρμογή για τη διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων που λειτουργεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταχωρούνται στοιχεία τιμολογίων που έχουν εκδοθεί από τις 15.2.2019 και μετά.

-Στοιχεία τιμολογίων καταχωρούν όλοι οι παραγωγοί που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Ειδικότερα οι αγρότες ειδικού καθεστώτος οφείλουν να είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ και να αναρτούν τα στοιχεία από τα τιμολόγια αγοράς που τους αφορούν.

-Καταχώριση στοιχείων τιμολογίων γίνεται και από αγροτικούς συνεταιρισμούς αλλά και από οργανώσεις παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα των μελών τους.

-Στην εφαρμογή μπορούν να αναρτώνται στοιχεία από κάθε είδους τιμολόγια, παραστατικά εκκαθάρισης καθώς και στοιχεία των παραστατικών που καθορίζουν την τελική αξία των συναλλαγών.

-Οι έμποροι, αν δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών (ΕΜΕΑΠΕΕ) οφείλουν να εγγραφούν στο εν λόγω μητρώο. Επιπλέον η βεβαίωση εγγραφής τους στο ΕΜΕΑΠΕΕ πρέπει να είναι σε ισχύ. Ειδάλλως, δεν μπορούν να εισέρθουν στην εφαρμογή και να ενημερωθούν αλλά και να αντιδράσουν για τα αναρτημένα τιμολόγια που τους αφορούν.

-Τα νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα περιγράφονται στο Παράρτημα Ι του ν. 4492/2017. Διευκρινίζεται ότι στο εν λόγω Παράρτημα δεν ανήκουν ξερά σύκα, ξερά φασόλια κλπ., ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα μακράς διαρκείας, κρεατοσκευάσματα οπώς σουβλάκια, ρολλά κλπ.

-Οι παραγωγοί/μεταποιητές δηλώνουν στην εφαρμογή τα ανεξόφλητα τιμολόγια. Αν ένα τιμολόγιο δεν δηλωθεί ως ανεξόφλητο, θεωρείται ότι έχει εξοφληθεί εμπρόθεσμα.

-Στην περίπτωση που ένα τιμολόγιο έχει δηλωθεί ως ανεξόφλητο μετά τις 60 ημέρες από την επομένη της ημερομηνίας έκδοσής του, αλλά διαπιστωθεί κατόπιν ότι είχε πληρωθεί εμπρόθεσμα και υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση του παραγωγού για τεχνικούς λόγους, μπορεί ο παραγωγός/μεταποιητής να το δηλώσει ως εξοφλημένο, αναρτώντας τα σχετικά παραστατικά πληρωμής.

-Στους ισχυρισμούς για το ανεξόφλητο, μπορούν να αναρτηθούν ως αποδεικτικά μέσα πιστωτικά ή εκπτωτικά τιμολόγια ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό στοιχείο καθορίζει την τελική αξία της συναλλαγής.

-Κάθε είδους κύρωση του ν. 4492/2017 αναστέλλεται μέχρι την 15/6/2019, προκειμένου να ολοκληρωθούν στοχευμένες τεχνικές βελτιώσεις της εφαρμογής και να αντιμετωπιστούν τυχόν καθυστερήσεις στην εμπρόθεσμη ανάρτηση των τιμολογίων. Για το διάστημα αυτό η λειτουργία της εφαρμογής θα γίνεται χωρίς κυρώσεις, ακόμα και στην περίπτωση που η εφαρμογή εμφανίζει το μήνυμα για την επιβολή του σχετικού προστίμου.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι ήδη προετοιμάζεται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥπΑΑΤ web service για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας καταχώρισης στοιχείων των τιμολογίων στην εφαρμογή.https://www.taxheaven.gr

 
Παλαιότερα δελτία τιμών...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates