Ulti Clocks content

Πείτε μας την γνώμη σας...

Είστε ικανοποιημένοι από την δραστηριότητα του Συνδέσμου;
 
GreekEnglish (United Kingdom)
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:50 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 09:41

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γ. Μυλόπουλος στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΘ

 

Για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΘ, από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννη Μυλόπουλο, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Παράλληλα είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα που αφορούν τόσο τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου όσο και τα προβλήματα που προκύπτουν για τον εμπορικό κόσμο, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και της κάλυψης τμημάτων των δρόμων με λαμαρίνες. Επίσης ζήτησαν να μάθουν πότε θα αφαιρεθούν οι λαμαρίνες από σημεία της βασικής γραμμής του μετρό, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης, πρότεινε την πραγματοποίηση επίσκεψης των μελών διοίκησης του Επιμελητηρίου στα σημεία όπου εκτελούνται σήμερα εργασίες αλλά και στους σταθμούς που έχουν ολοκληρωθεί, αίτημα που έγινε αμέσως αποδεκτό απο τον επικεφαλής της Αττικό Μετρό.

Στην ομιλία του ο κ. Μυλόπουλος, επισήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια το μετρό ξαναμπήκε στις ράγες, έχει πλέον σαφή ορίζοντα ολοκλήρωσης και τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται απαρέγκλιτα. "Η πολιτική "και Αρχαία και Μετρό" κατάφερε να "ζωντανέψει" το έργο", είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως το έργο θα "απογειώσει" την τοπική οικονομία, θα αλλάξει την πόλη και θα μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση όπως συνέβη και στην Αθήνα (Σ.Σ. στην πρωτεύουσα εκπέμπονται μετά την κατασκευή του  μετρό 1.000 τόνοι ρυπαντών λιγότεροι ημερησίως), ενώ η ανάδειξη των αρχαιοτήτων θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και μελετητών από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν ήδη εντυπωσιαστεί από τα ευρήματα τόσο στη Βενιζέλου όσο και στην Αγίας Σοφίας.

Ο κ. Μυλόπουλος ανακοίνωσε πως η βασική γραμμή θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2020 και συγκεκριμένα για τα τμήματα απο τη Ν. Ελβετία έως το Συντριβάνι και από τη Μίκρα έως το Συντριβάνι. Οι σταθμοί "Βενιζέλου" και "Αγίας Σοφίας", στους οποίους βρέθηκαν τα πολύ σημαντικά αρχαία, θα παραδοθούν στο τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες και τη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για τις εργασίες εκτέλεσης του μετρό ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε πως αυτές οφείλονται στις τεράστιες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη βασική γραμμή, κάτι που - όπως είπε ο ίδιος- δεν συνέβη στην επέκταση της Καλαμαριάς όπου το έργο είχε μια κανονικότητα απο το 2014 που ξεκίνησε. Πλέον, στη γραμμή της Καλαμαριάς, απομένουν 900 μέτρα για την ολοκλήρωση της κατασκευής των δίδυμων σηράγγων, που τοποθετείται έως το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Μυλόπουλος, δεν υπάρχουν τα εμπόδια του παρελθόντος, καθώς υπάρχει συνεργασία της Αττικό Μετρό με την Εφορία Αρχαιοτήτων, με το υπόυργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα που υπήρχαν λύθηκαν, ενώ η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Και ζήτησε τη συνεργασία και την υποστήριξη του ΕΒΕΘ ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που εντοπίζονται στην παρούσα φάση, σε μια από τις πλέον κεντρικές αρτηρίες της πόλης, την οδό Βενιζέλου. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι - εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου- θα αφαιρεθούν οι λαμαρίνεες από την οδό Αγίας Σοφίας, η οποία θα γίνει διπλής κατεύθυνσης ώστε να απορροφήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο που δημιουργείται λόγω των εργασιών στην οδό Βενιζέλου, η οποία έχει "στενέψει" για τα οχήματα, ενώ για τον επόμενο περίπου 1-1,5 χρόνο θα "ανοιγοκλείνει" τόσο στο τμήμα μέχρι την Εγνατία όσο και στο τμήμα πάνω από αυτήν. Η ταλαιπωρία, δηλαδή, στη Βενιζέλου θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, στο τέλος του 2019 ή το αργότερο στις αρχές του 2020. Πολύ νωρίτερα, ως το καλοκαίρι του 2018, θα αφαιρεθούν οι λαμαρίνες μπροστά στο Συντριβάνι και θα επανέλθει η κανονική ροή των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Εγνατίας.

Αυτή την περίοδο, πρόσθεσε ο κ. Μυλόπουλος, ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες στις γραμμές επέκτασης προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα προς το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέσω της οδού Λαγκαδά και προς το Κορδελιό μέσω Αμπελοκήπων και Μενεμένης. Επίσης, άρχισε ήδη ο διάλογος μεταξύ της Αττικό Μετρό και των αρμόδιων φορέων και των τοπικών αρχών για τον σχεδιασμό του νεόυ συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης, καθώς η λειιτουργία του μετρό θα φέρει αλλαγές στις γραμμές της αστικής συγκοινωνίας.

 

πηγή: ΕΒΕΘ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:49 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 07:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Εμπόρων Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.)

 

Νέα εποχή για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Εμπόρων Θεσσαλονίκης. Στις αρχαιρεσίες οι οποίοες πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο με ανανεωμένη σε ποσοστό 70% σύνθεση. Οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν σε κλίμα συναδελφικής ομοψυχίας και αλληλεγγύης με μαζική συμμετοχή των αντιπροσώπων των Σωματείων παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΒΙΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΕΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ: ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την άψογη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και ευχαρίστησαν όλους τους συναδέλφους - αντιπροσώπους των Σωματείων για την ενεργή τους παρουσία και στήριξη με την ψήφο τους στη νέα αυτή προσπάθεια. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη των Σωματείων και την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων τους καθώς και ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχει δυναμικά και πρωταγωνιστικά σε όλους τους αγώνες και σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των μελών της Ομοσπονδίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από μία γενιά νέων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες που με την εκλογή τους θα συνεχίσουν δυναμικά την προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εμπόρω,ν καθώς και την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος κ. Ιακώβου Κωνσταντίνος τόνισε πως μία νέα εποχή ξεκινάει για την τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Εμπόρων Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι "προχωρώντας όλοι μαζί ενωτικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες με επιτυχία".

Με τιμή για την Ο.Ε.Ε.Θ.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Ιακώβου              Γεώργιος Τσορμπατζηκωστής

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 08:05
 
“Save the food #1” ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:48 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 10:10

Δελτίο Τύπου


“Save the food #1”

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης καινοτομεί και προχωράει στην 1η οργανωμένη δράση διάσωσης τροφής από ανακτημένα αγροδιατροφικά προϊόντα των εμπόρων της.
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της διοίκησης της Αγοράς, την συνεργασία του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας, αλλά και συλλογικοτήτων της πόλης (Αλκυόνη, Οικόπολις, Άλμπατρος, Ετεροτοπία, Κουζίνα Αλληλεγγύης, κ.α.) θα προσφερθούν 5000 μερίδες τροφής σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Η δράση ξεκινά την Παρασκευή 22/12 με την συλλογή και την διαλογή των μη εμπορεύσιμων προϊόντων από τις επιχειρήσεις που δρστηριοποιούνται στην Κεντρική Αγορά. Η διάθεσή τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα γίνει από τις συλλογικότητες από το Σάββατο 23/12 και θα συνεχιστεί σε όλη την εορταστική περίοδο ανάλογα με την ποσότητα που θα ανακτηθεί. Την Παρασκευή 29/12, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην Αριστοτέλου μετά τις 12:00 η δράση κορυφώνεται με την διανομή 3000 μερίδων ζεστής σούπας.
Ο θεσμικός ρόλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης επιβάλλει την άμεση δραστηριοποίησή της στο πλάισιο της μείωσης απώλειας τροφίμων (foodloss) τηρώντας τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και συντασσόμενη με τις οδηγίες της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization, FAO), όσο και της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. (περίπου το 1/3 της παραγόμενης τροφής για κατανάλωση από τον άνθρωπο, χάνεται –κόστος 150 δις. Ευρώ).
Η πρωτοβουλία “Save the food” έχει στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών, την συνεργασία και την ζύμωση των εμπλεκόμενων φορέων, επιχειρήσεων και εθελοντών σε συνθήκες κυκλικής οικονομίας και φυσικά την κοινωνική αλληλεγγύη. Παράλληλα, το τμήμα ποιότητας και ελέγχου των αγροδιατροφικών προϊόντων, που ήδη λειτουργεί στην κεντρική αγορά (γεωπονικό και κτηνιατρικό τμήμα), εποπτεύει την δράση και εγγυάται την ποιότητα των ανακτημένων τροφίμων.
Απώτερος στόχος της διοίκησης της κεντρικής αγοράς είναι η δράση να αποτελέσει οδηγό για την δημιουργία μίας μόνιμης δομής, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με την συμμετοχή μεγάλων κεντρικών κρατικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων (στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης) και ομάδων εθελοντών, που θα διαχειρίζεται μη εμπορεύσιμα τρόφιμα (ανεκμετάλλευτη αγροτική παραγωγή, ανεκμετάλλευτα τρόφιμα από λιανέμπορους, εμπορικές επιχειρήσεις κ.α.). Επιπρόσθετα, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αξία του εθελοντισμού και η αυτοδιαχείριση του προγράμματος, κυρίως όμως η διαδικασία της ανακύκλωσης και η κυκλική οικονομία στην πράξη, είναι ανεκτίμητα κοινωνικά οφέλη.

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 10:21
 
Παλαιότερα δελτία τιμών...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates