Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News release
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΜΗΤΤΑ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 18 November 2019 14:08

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Χρήστο Μήττα

 

Εν όψει της ψήφισης της διάταξης του άρθρου 158 του Ν 4635/2019 αντιπροσωπεία του Συνδέσμου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Χαραλαμπίδη Ιωάννη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γραβαλά Δημήτριο και τον Γραμματέα κ. Μουτσογιάννη Γεώργιο, επισκέφθηκε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Χρήστο Μήττα καθώς και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κουρτίδη Σοφοκλή.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία του Συνδέσμου ώστε να μπορέσουν οι υπηρεσίες να διευκρινίσουν την διαδικασία εφαρμογής της διάταξης αυτής.

Ο Σύνδεσμος ανταποκρίθηκε άμεσα αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο αίτημα στην Υγειονομική Υπηρεσία, η οποία το προώθησε αρμοδίως και αναμένουμε επίσημη απάντηση επί του θέματος.

 

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 3ΗΣ ΥΠΕΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΔΗ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 18 November 2019 13:37

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με Διοικητή 3ης ΥΠΕΕ κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη

Στις 11/11/19 ο Πρόεδρος  κ. Χαραλαμπίδης Ιωάννης και ο Γραμματέας του ΣΕΚΛΘ κ. Μουτσογιάννης Γεώργιος

συναντήθηκαν με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕΕ κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη.

Κύριο θέμα της συνάντησης η καθυστέρηση σε ότι αφορά την λειτουργία κρατικού ιατρείου στον χώρο της ΚΑΘ.Α.Ε.

Ο κ. Μπογιατζίδης εντόπισε το λόγω της κωλυσιεργίας και υποσχέθηκε εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος να δώσει λύση.

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 27 September 2019 11:38

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με προϊστάμενο Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου κ. Υφούλη Αντώνιο

Στα πλαίσια της συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας της διοίκησης του Συνδέσμου με όλες τις αρμόδιες Αρχές και Φορείς, τα μέλη του Προεδρείου, μετά από σχετική πρόκληση του, συναντήθηκε στα γραφεία του την Τρίτη 24/09/2019, με τον Προϊστάμενο του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου κ. Υφούλη Αντώνιο καθώς και με τον εκ των Ελεγκτών του Κέντρου και Αντιπρόεδρο του ΓΕΟΤΕ κ. Δημήτριο Βαφειάδη.

Κατά την συνάντηση οι κ.κ. Υφούλης και Βαφειάδης ενημέρωσαν για θέματα αρμοδιότητας των και ιδιαίτερα της τήρησης των Κανόνων Διακίνησης Οπωροκηπευτικών καθώς και τις προσπάθειες του Κέντρου για την καταπολέμηση των «Ελληνοποιήσεων» των προϊόντων.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος ενημέρωσε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα για τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τα μέλη του σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου. Ανέφερε επίσης στους κ.κ. Υφούλη και Βαφειάδη το πρόβλημα της σήμανσης των προϊόντων των προμηθευτών-αγροτών και επεσήμανε ότι αιτία ύπαρξης του προβλήματος αποτελεί η έλλειψη ενημέρωσης, από την πλευρά της Πολιτείας, των αγροτών σχετικά με τους κανόνες διακίνησης οπωροκηπευτικών (σήμανση – τυποποίηση) και η αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης των.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και όλοι οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν την ικανοποίηση τους σχετικά με τις συζητήσεις και αλληλοενημέρωση τους, συμφώνησαν  δε να υπάρξει οποτεδήποτε κριθεί σκόπιμο και νέα συνάντηση των για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο φορέων.

 
Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 04 September 2019 10:32

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νικόλαο Παπαθανάση

 

 

 

Μετά από σχετικό αίτημα του Συνδέσμου μας, στις 26/8/2019 αντιπροσωπεία του αποτελούμενη από τον κ. Χαραλαμπίδη Ιωάννη πρόεδρο ΣΕΚΛΘ, κ. Μουτσογιάννη Γεώργιο γενικό γραμματέα ΣΕΚΛΘ και κ. Γραβαλά Δημήτριο αντιπρόεδρο ΣΕΚΛΘ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης , Επενδύσεων, Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νικόλαο Παπαθανάση για να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Ιδιαιτέρως τιμητική ήταν η παρουσία του Βουλευτή της Ν.Δ. Α' Θεσσαλονίκης κ. Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος προκάλεσε την συνάντηση αυτή για λογαριασμό του Συνδέσμου Εμπόρων ΚΛΘ.

Στην συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδης συζητήθηκε το πάγιο αίτημα του Συνδέσμου μας να εξαιρεθούν τα καταστήματα της Κεντρικής Αγορά Θεσσαλονίκης από την υποχρέωση έκδοσης άδειας λειτουργίας, όπως συμβαίνει άλλωστε με τα καταστήματα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Ν3345/2005, αλλά και το θέμα της έλλειψης ιατρού στον χώρο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης το τελευταίο έτος, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Συνδέσμου μας να μην σταματήσει η παροχή αυτή προς το σύνολο των συναλλασσομένων με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Συζητήθηκαν επίσης η αναπτυξιακή προοπτική της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης και η αναμόρφωση του κανονισμού μισθώσεων της, η αντιμετώπιση του παραεμπορίου και η υπάρχουσα διαδικασία της εκκαθάρισης ΦΠΑ και του ΦΠΑ των ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Ο Σύνδεσμος παρουσίασε και ανέλυσε  τις θέσεις αυτού και των εμπόρων – μελών του σε όλα τα ανωτέρω θέματα, ενώ ο κ. Υφυπουργός μετά του Γενικού Γραμματέως του ζήτησε να υπάρχει συνεχείς επικοινωνία ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη και η πορεία προς επίλυση όλων των θεμάτων.

 

Last Updated on Friday, 20 September 2019 11:46
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:52 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 15 March 2019 07:51

Νωπά και ευαλλοίωτα προϊόντα: Νέες διευκρινίσεις από το ΥΠΑΑΤ