Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News release
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:40 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 31 March 2014 14:23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το χρυσό μετάλλιο του ΕΒΕΘ στον καθηγητή Β.Σκουρή

Το χρυσό μετάλλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης απένειμε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος στον πρόεδρο, για 4η συνεχή θητεία, του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητή Βασίλειο Σκουρή, στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου που διοργανώθηκε προς τιμήν του διακεκριμένου νομικού και ακαδημαϊκού από το Τμήμα Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Το συνέδριο είχε θέμα “To Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών της” και πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ με ομιλητές ακαδημαϊκούς και νομικούς. Μεταξύ των εισηγητών ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπακατσέλος αναφέρθηκε στο θέμα του συνεδρίου τονίζοντας ότι είναι "ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τίθενται εν αμφιβόλω πολλές σταθερές και κεκτημένα ετών. Εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας, δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια έναν καταιγισμό νομοθετικών παρεμβάσεων, ρυθμίσεων, διοικητικών πράξεων που πολλές φορές αλληλοσυγκρούονται ή κρίνονται στη συνέχεια ακόμη και αντισυνταγματικές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση όχι μόνο στους δημόσιους λειτουργούς και τους πολίτες αλλά ακόμη και σε νομικούς. Την ίδια στιγμή, παρατηρούμε μια ελαστικότητα στην τήρηση και εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας με κριτήρια που είναι προφανές ότι βασίζονται και πάλι στην επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Αυτό το περιβάλλον καθιστά την άσκηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας πολύ δυσκολότερη και προφανώς, τελικά, αντιστρατεύεται την οικονομική ανάπτυξη καθώς απωθεί νέες παραγωγικές επενδύσεις". Στο σημείο αυτό, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, "τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έρχεται να εγγυηθεί την τήρηση των δικαιωμάτων των πολιτών και των νομικών προσώπων, αλλά και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας γενικότερα, εδραιώνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας, στοιχείο που τίθεται ως προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας".

Απονέμοντας στη συνέχεια στον κ. Σκουρή το χρυσό μετάλλιο του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ επισήμανε την προσφορά του Προέδρου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης "που τιμά τη χώρα μας στο εξωτερικό".

 

ΠΗΓΗ:ΕΒΕΘ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:39 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 19 March 2014 09:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ... δρόμος προς τις αγορές του εξωτερικού

 

"Διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού : από τη θεωρία στην πράξη" είναι το θέμα της ημερίδας πού διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των σεμιναρίων"Ηλεκτρονικό Εμπόριο" και"Εξαγωγές προϊόντων", που πραγματοποίησε πρόσφατα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στις 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος). Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρξουν σύντομες εισηγήσεις από εξωστρεφείς επιχειρήσεις - μέλη ΕΒΕΘ και ειδικούς του χώρου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εισηγητές προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν πρακτικές απαντήσεις και συμβουλές σε θέματα εξαγωγών.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι για να την παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν την On line δήλωση συμμετοχής, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ, στην κατηγορία "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ", το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης. Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ 2310 370 132).

 

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:38 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 11 February 2014 13:03

Ενημερωτική εκδήλωση για το Εμιράτο της Fujairah

Ημερίδα, με σκοπό, την παρουσίαση της οικονομίας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο Εμιράτο της Fujairah των ΗΑΕ, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 4 μ.μ., στο ξενοδοχείο The Met. Επίσης θα παρουσιαστούν τα κίνητρα και οι διευκολύνσεις που προσφέρονται στις ξένες εταιρίες, οι δυνατότητες για τοπική παραγωγή, υπηρεσίες logistics ή για διαμετακομιστικό εμπόριο προς πολλές αγορές του Αραβικού Κόλπου και άλλες χώρες.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ελεύθερης Ζώνης (Fujairah Free Zone Authority) του Εμιράτου της Fujairah των ΗΑΕ σε συνεργασία με το ΕΒΕΘ, το ΣΕΒΕ και το ΣΒΒΕ.

Τα μέλη της υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από το Εμιράτο της Fujairah θα είναι διαθέσιμα για κατ΄ ιδίαν επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη για να συζητήσουν σχέδια ελληνικών εταιριών που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη δικτύωσή τους σε δυναμικές αγορές μέσω κατάλληλων συνεργιών και συμμαχιών.

Με βάση το ενδιαφέρον που θα προκύψει από την ημερίδα, θα προγραμματισθεί στη συνέχεια αποστολή στη Fujairah με ελληνικές εταιρίες που θα ήθελαν να διερευνήσουν περαιτέρω και να προχωρήσουν σε επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και τοπικές εταιρίες, για την οποία η κυβέρνηση της Fujairah προτίθεται να καλύψει μερικώς έξοδα φιλοξενίας (διαμονής, τοπικών μετακινήσεων κλπ.) όσων συμμετάσχουν.

Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, πρέπει να συμπληρώσουν την on line δήλωση συμμετοχής, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ, στην κατηγορία «ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ», το αργότερο μέχρι τις 18.2.2014

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γ. Πατσιαβό (ΣΕΒ, Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, τηλ. 2115006144, patsiavos@sev.org.gr), καθώς και στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310-370132).

 

ΠΗΓΗ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:37 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 09 January 2014 10:03

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 ο Σύνδεσμος Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΛΘ) διέθεσε 25 περίπου τόνους νωπών οπωροκηπευτικών σε ιδρύματα και άπορες οικογένειες της πόλης μας.

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Συνδέσμου στο χώρο της Κεντρικής Λαχαναγοράς και διατέθηκαν στους δικαιούχους μέσω των Δήμων και των Σωματείων που συνδράμουν στην ηθική και οικονομική στήριξη των συνανθρώπων μας.

Στη συγκέντρωση των διανεμηθέντων οπωροκηπευτικών συνέδραμαν με την ευγενική τους προσφορά προμηθευτές και έμποροι της Κεντρικής Αγοράς και η Διοίκηση του Συνδέσμου.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Εμπόρων ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια είτε με προσφορά τροφίμων είτε με προσωπική εργασία και εύχεται σε όλους χαρούμενες γιορτές.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:36 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 17 December 2013 14:51

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου του Νομού Θεσσαλονίκης με Υπουργούς, τον περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας, Βουλευτές, Δημάρχους και λοιπούς εκπροσώπους της πολιτείας και των διωκτικών αρχών, με αντικείμενο συζήτησης τη σημερινή κατάσταση της αγοράς, και τις επιπτώσεις του παρεμπορίου των οπωροκηπευτικών στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεών της περιφέρειας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΒΕΘ με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΛΘ) υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων της πόλης (ΕΒΕΘ και ΕΕΘ) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ). Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κ.κ. Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Δήμου και ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Μπακατσέλος. Επιστολή χαιρετισμού απέστειλαν οι κ. κ. Καράογλου Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Καλαφάτης Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής και η κα. Μάρκου βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Κεντρικός ομιλητής της συνάντησης ήταν ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΘ κ. Ιωάννης Χαραλαμπίδης, ενώ τοποθετήσεις παρεμβάσεις έκαναν οι: κ. Τσαμασλής αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Παπάς αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Αμανατίδου-Πασχαλίδου και κα Χαραλαμπίδου, ο πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Ζορπίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ κ. Μανδρίνος, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΑΘ ΑΕ κ. Κακαφίκας, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Αβραμίδη ΑΝΕΛ κ. Κοτσαϊλίδης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Βλαχογιάννης, ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ και πρόεδρος των επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ κ. Τσεμπερλίδης, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ β΄ υπαστυνόμος κα Κεραμιτσή, ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ κ. Μαυρίδης, η Διευθύντρια του Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου κα Χονδρογιάννη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Αθηνών κ. Κυρλής.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι κ.κ. Υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων κ. Γκιουλέκας, ο βουλευτής ΝΔ κ. Ορφανός, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Κυρίζογλου, οι αντιδήμαρχοι Ωραιοκάστρου κ. Ματσουκατίδης και Θερμαϊκού κ. Βογιατζής, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Φωτόπουλος, ο γενικός διευθυντής περιφερειακής αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής κ. Γούναρης, ο γεν. γραμματέας της ΟΕΕΘ κ. Πουταχίδης, ο Α΄αντιπρόεδρος του ΕΕΘ κ. Ηλιάδης, ο διευθυντής του ΕΒΕΘ κ. Πολιτίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης κ. Καζάκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας – Θράκης κ. Μακρίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Τοπούζης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεοδωρόπουλος, ο γεν γραμματέας Συντεχνίας Παντοπωλών Θεσσαλονίκης κ. Παπαχρήστου, ο πρόεδρος τμήματος επαγγελματιών του ΕΕΘ κ. Σύλλης, οι σύμβουλοι του ΕΒΕΘ κ.κ. Γιαγκιόζης, Σταυρίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κουριαννίδης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών ΑΕ κ. Μαρμαρινός.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΘ κ. Χαραλαμπίδης πρότεινε τη σύσταση διεπαγγελματικού οργάνου υπό την εποπτεία κάποιας αρχής για την παροχή κάθε μορφής βοήθεια προς τις διωκτικές αρχές για την πάταξη του παρεμπορίου.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος ζητήθηκε και η συνδρομή των Δημάρχων της περιοχής διότι αρκετοί εξ’ αυτών δεν επιδεικνύουν την ανάλογη ευαισθησία ως προς τη δίωξη των παραβατών και την προστασία του στεγασμένου εμπορίου των πόλεών τους που αποτελούν το βασικό αιμοδότη λειτουργίας των ΟΤΑ και συμβάλλουν στην απασχόληση και την ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας.

Last Updated on Tuesday, 17 December 2013 15:06
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 3 of 7

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates