Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News release
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:34 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 18 November 2013 10:13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών

Δημοσίων Συμβάσεων

Ημερίδα ενημέρωσης για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενόψει της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων στη χώρα μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 3.30 μ.μ., στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Στέφανο Κομνηνό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες, που αποτελούν τους εν δυνάμει προμηθευτές του συστήματος (μέσα από το οποίο θα πραγματοποιείται το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων στη χώρα μας) θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα πλεονεκτήματά του ΕΣΗΔΗΣ (www.promitheus.gov.gr), τόσο μέσω της παρουσίασης του εγχειριδίου χρήσης του, όσο και μέσω της προβολής demo της ηλεκτρονικής εφαρμογής του.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έως τις 21 Νοεμβρίου) στην εκδήλωση μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370 132).

πηγή: ΕΒΕΘ

 

Last Updated on Monday, 18 November 2013 10:15
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:33 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 14 March 2013 09:55

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΚΛΘ (προέδρου κ. Χαραλαμπίδη Ιωάννη, αντιπροέδρου κ. Λιώτη και γενικού γραμματέα κ. Ιωαννίδη) με τον κ. Γιαμούζη (υπηρεσιακό στελέχος του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπεύθυνο του γραφείου του Υπουργού κ. Σκορδά) με θέμα συζήτησης την ΚΥΑ που αφορά τις μισθώσεις των καταστημάτων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γιαμούζης ενημερώθηκε για τις βασικές ενστάσεις του συνδέσμου (ειδικά όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών των καταστημάτων), αντιλήφθηκε την σοβαρότητα των προβλημάτων που δημιουργούνται στον χώρο και διαβεβαίωσε την διοίκηση ότι θα ακολουθήσουν επαφές για την σύνταξη και έγκριση νέας ΚΥΑ.

Last Updated on Thursday, 14 March 2013 10:39
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:32 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 17 December 2012 09:21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι  έμποροι της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν με δωρεάν παροχή τροφίμων σε πρωτοβουλίες που έχουν σαν στόχο τη στήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής ο Σύνδεσμος Εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως και την Σύνδεσμο Εμπόρων Κρέατος της Κεντρικής Αγοράς, οργανώνουν ημέρα δωρεάν παροχής οπωροκηπευτικών και κρέατος σε άπορες οικογένειες της περιοχής.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας και οι ιερείς της Μητρόπολης με εθελοντές ιδιώτες ανέλαβαν την ευθύνη για την επιλογή των άπορων οικογενειών και την διανομή των δεμάτων αγάπης στο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012.

Η όλη προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΑΘ Α.Ε. κ. Κακαφίκα.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:31 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 30 October 2012 09:15
 
 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής   Διακυβέρνησης, κ. Μανιτάκη.

ΚΟΙΝ/ΣΗ: Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά

                Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χατζηδάκη

                Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαρακόπουλο

                Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βολουδάκη

                Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σκορδά

Γραφεία Ν.Δ.

              ΣΥΡΙΖΑ

              ΠΑΣΟΚ

              ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

              ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  

              ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

              ΚΚΕ

            

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Διοίκηση και τα μέλη του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΛΘ), σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 συγκεντρώθηκαν στο κτίριο Διοίκησης της ΚΑΘ Α.Ε. με σκοπό να διατυπώσουν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την συγχώνευσης της ΚΑΘ ΑΕ με απορρόφηση από τον ΟΚΑΑ ΑΕ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προς διαβούλευση.

Στη συγκέντρωση αυτή προσεκλήθησαν οι τοπικοί Υπουργοί, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, οι βουλευτές όλων των κομμάτων, Μητροπολίτες, Δήμαρχοι, το ΕΒΕΘ, το ΕΕΘ και λοποί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν οι :

Μητροπολίτης της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας

Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αναστασιάδης

Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαραλαμπίδου

Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα. Γιαταγάνα

Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας

Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Κυρίζογλου

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φωτόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευθυμιάδης

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Εμπορίου κ. Παππάς

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης κ. Λαγούδας

Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κ. Μπαχάς εκ μέρους του βουλευτή κ. Ζησιμόπουλου καθώς και γραπτή επιστολή συμπαράστασης από τους βουλευτές κ. Γρέγο και κ. Ζησιμόπουλο

Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ΠΕ Θεσσαλονίκης κ. Γούναρης 

Πρόεδρος Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης κ. Μανδρίνος

Υπεύθυνος κινητοποιήσεων Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών  Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης κ. Ζουγανίδης

Διευθύνων Σύμβουλος Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης κ. Κακαφίκας

Από την Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας, Θράκης & Θεσσαλίας οι κ.κ. Κουκαρούδης

και Κεπαπτσόγλου

Από την τοπική οργάνωση Χρυσής Αυγής Λαγκαδά κ. Ευσταθίου

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων της ΚΑΘ Α.Ε. κα. Δεμερτζή, ο κ. Καράμπελας και κα Πετκίδου

Γραπτή συμπαράσταση απέστειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Κωνσταντινίδης

Επερώτηση στην Βουλή για το ίδιο θέμα κατέθεσαν οι κ.κ. Γκιουλέκας, Γιαταγάνα και Ζησιμόπουλος

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο κ. Ψωμιάδης

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη θέση των εμπόρων – μελών του ΣΕΚΛΘ για το συγκεκριμένο θέμα η οποία είναι:

Να διατηρηθεί η αυτόνομη λειτουργεία της ΚΑΘ διότι είναι κερδοφόρος οργανισμός, διαθέτει σημαντικά αποθεματικά που προήλθαν από την εμπορική δραστηριότητα των μελών μας και θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την βελτίωση των υποδομών της δικής μας αγοράς. Δε δεχόμαστε αυτή η αγορά που ανέπτυξε την δραστηριότητά της και στις γειτονικές χώρες να γίνει υποκατάστημα του Αθηνοκεντρικού κατεστημένου και να διοικείται εξ αποστάσεως από μια Διοίκηση που δε θα έχει καν επαφή με τις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της Κεντρικής μας αγοράς.    

Με τη θέση αυτή συμφώνησαν και οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και εκδόθηκε με ομόφωνη απόφαση το παρόν ψήφισμα.   

 

Last Updated on Tuesday, 30 October 2012 09:39
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:29 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 05 October 2012 12:29

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΛΘ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΟΚΑΑ ΑΕ ΚΑΙ ΚΑΘ ΑΕ

Οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης καταφέραμε επί 37 συναπτά έτη να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο κοινωνικό έργο της ομαλής τροφοδοσίας της Βόρειας Ελλάδας, των Βαλκανίων και των νήσων με αγροτικά προϊόντα. Με την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αναβαθμίστηκε. Είμαστε υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση και ομαλή διακίνηση των νωπών οπωροκηπευτικών από τον έλληνα μικροπαραγωγό - αγρότη, και κατόπιν μέσω της λιανικής, στον  καταναλωτή. Η θέση μας και η παρουσία μας στην αλυσίδα παραγωγής είναι καίρια  και ουσιαστική.

Και όλα αυτά κάτω από τριτοκοσμικές πραγματικά συνθήκες, λειτουργώντας σ’ ένα χώρο πλήρως αποδιοργανωμένο που οδηγεί μέρα με τη μέρα στην υποβάθμιση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και του ρόλου που έχουμε κληθεί να επιτελέσουμε επ’ ωφελεία του καταναλωτή.

Σήμερα η ελληνική πολιτεία υποβαθμίζει τον  ρόλο μας και επιχειρεί να μετατρέψει έναν από τους τελευταίους οικονομικούς πνεύμονες της πόλης μας, την ΚΑΘ Α.Ε., υποκατάστημα των Αθηνών.  Είναι βέβαιο ότι εναρμονισμός των δύο αγορών δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής απόστασης, αλλά και εξαιτίας των διαφορετικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στις δύο αγορές. Υπάρχει ορατός  κίνδυνος να ζημιωθεί οικονομικά η μέχρι σήμερα κερδοφόρος ΚΑΘ Α.Ε. από την απορρόφηση της από τον ζημιογόνο ΟΚΑΑ Α.Ε. Τα διαθέσιμα αποθεματικά της ΚΑΘ Α.Ε. έχουν προέλθει από επαγγελματικές δραστηριότητες των εμπόρων της, θα έπρεπε λοιπόν να αξιοποιηθούν στον χώρο αυτό και όχι να απορροφηθούν από τον ζημιογόνο ΟΚΑΑ Α.Ε., όπως συνέβη με την απορρόφηση της ΕΤΑΝΑΛ.

Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα της συρρίκνωσης των κρατικών υπηρεσιών, διατηρούμε όμως και το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο την αυτοτελή ύπαρξη και λειτουργία της ΚΑΘ Α.Ε. σε συνθήκες υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Λέμε ξεκάθαρα όχι στην συγχώνευση της ΚΑΘ Α.Ε. με τον ΟΚΑΑ Α.Ε.

 

 

Last Updated on Friday, 05 October 2012 12:33
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 3 of 7

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates