Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News release
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:31 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 30 October 2012 09:15
 
 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής   Διακυβέρνησης, κ. Μανιτάκη.

ΚΟΙΝ/ΣΗ: Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά

                Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χατζηδάκη

                Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαρακόπουλο

                Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Βολουδάκη

                Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σκορδά

Γραφεία Ν.Δ.

              ΣΥΡΙΖΑ

              ΠΑΣΟΚ

              ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

              ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  

              ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

              ΚΚΕ

            

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Διοίκηση και τα μέλη του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΛΘ), σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 συγκεντρώθηκαν στο κτίριο Διοίκησης της ΚΑΘ Α.Ε. με σκοπό να διατυπώσουν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την συγχώνευσης της ΚΑΘ ΑΕ με απορρόφηση από τον ΟΚΑΑ ΑΕ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προς διαβούλευση.

Στη συγκέντρωση αυτή προσεκλήθησαν οι τοπικοί Υπουργοί, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, οι βουλευτές όλων των κομμάτων, Μητροπολίτες, Δήμαρχοι, το ΕΒΕΘ, το ΕΕΘ και λοποί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν οι :

Μητροπολίτης της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας

Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αναστασιάδης

Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαραλαμπίδου

Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα. Γιαταγάνα

Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας

Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Κυρίζογλου

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φωτόπουλος

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευθυμιάδης

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Εμπορίου κ. Παππάς

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης κ. Λαγούδας

Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κ. Μπαχάς εκ μέρους του βουλευτή κ. Ζησιμόπουλου καθώς και γραπτή επιστολή συμπαράστασης από τους βουλευτές κ. Γρέγο και κ. Ζησιμόπουλο

Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ΠΕ Θεσσαλονίκης κ. Γούναρης 

Πρόεδρος Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης κ. Μανδρίνος

Υπεύθυνος κινητοποιήσεων Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών  Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης κ. Ζουγανίδης

Διευθύνων Σύμβουλος Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης κ. Κακαφίκας

Από την Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας, Θράκης & Θεσσαλίας οι κ.κ. Κουκαρούδης

και Κεπαπτσόγλου

Από την τοπική οργάνωση Χρυσής Αυγής Λαγκαδά κ. Ευσταθίου

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων της ΚΑΘ Α.Ε. κα. Δεμερτζή, ο κ. Καράμπελας και κα Πετκίδου

Γραπτή συμπαράσταση απέστειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Κωνσταντινίδης

Επερώτηση στην Βουλή για το ίδιο θέμα κατέθεσαν οι κ.κ. Γκιουλέκας, Γιαταγάνα και Ζησιμόπουλος

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο κ. Ψωμιάδης

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη θέση των εμπόρων – μελών του ΣΕΚΛΘ για το συγκεκριμένο θέμα η οποία είναι:

Να διατηρηθεί η αυτόνομη λειτουργεία της ΚΑΘ διότι είναι κερδοφόρος οργανισμός, διαθέτει σημαντικά αποθεματικά που προήλθαν από την εμπορική δραστηριότητα των μελών μας και θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την βελτίωση των υποδομών της δικής μας αγοράς. Δε δεχόμαστε αυτή η αγορά που ανέπτυξε την δραστηριότητά της και στις γειτονικές χώρες να γίνει υποκατάστημα του Αθηνοκεντρικού κατεστημένου και να διοικείται εξ αποστάσεως από μια Διοίκηση που δε θα έχει καν επαφή με τις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της Κεντρικής μας αγοράς.    

Με τη θέση αυτή συμφώνησαν και οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και εκδόθηκε με ομόφωνη απόφαση το παρόν ψήφισμα.   

 

Last Updated on Tuesday, 30 October 2012 09:39
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:29 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 05 October 2012 12:29

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΛΘ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΟΚΑΑ ΑΕ ΚΑΙ ΚΑΘ ΑΕ

Οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης καταφέραμε επί 37 συναπτά έτη να φέρουμε εις πέρας το μεγάλο κοινωνικό έργο της ομαλής τροφοδοσίας της Βόρειας Ελλάδας, των Βαλκανίων και των νήσων με αγροτικά προϊόντα. Με την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αναβαθμίστηκε. Είμαστε υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση και ομαλή διακίνηση των νωπών οπωροκηπευτικών από τον έλληνα μικροπαραγωγό - αγρότη, και κατόπιν μέσω της λιανικής, στον  καταναλωτή. Η θέση μας και η παρουσία μας στην αλυσίδα παραγωγής είναι καίρια  και ουσιαστική.

Και όλα αυτά κάτω από τριτοκοσμικές πραγματικά συνθήκες, λειτουργώντας σ’ ένα χώρο πλήρως αποδιοργανωμένο που οδηγεί μέρα με τη μέρα στην υποβάθμιση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και του ρόλου που έχουμε κληθεί να επιτελέσουμε επ’ ωφελεία του καταναλωτή.

Σήμερα η ελληνική πολιτεία υποβαθμίζει τον  ρόλο μας και επιχειρεί να μετατρέψει έναν από τους τελευταίους οικονομικούς πνεύμονες της πόλης μας, την ΚΑΘ Α.Ε., υποκατάστημα των Αθηνών.  Είναι βέβαιο ότι εναρμονισμός των δύο αγορών δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής απόστασης, αλλά και εξαιτίας των διαφορετικών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στις δύο αγορές. Υπάρχει ορατός  κίνδυνος να ζημιωθεί οικονομικά η μέχρι σήμερα κερδοφόρος ΚΑΘ Α.Ε. από την απορρόφηση της από τον ζημιογόνο ΟΚΑΑ Α.Ε. Τα διαθέσιμα αποθεματικά της ΚΑΘ Α.Ε. έχουν προέλθει από επαγγελματικές δραστηριότητες των εμπόρων της, θα έπρεπε λοιπόν να αξιοποιηθούν στον χώρο αυτό και όχι να απορροφηθούν από τον ζημιογόνο ΟΚΑΑ Α.Ε., όπως συνέβη με την απορρόφηση της ΕΤΑΝΑΛ.

Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα της συρρίκνωσης των κρατικών υπηρεσιών, διατηρούμε όμως και το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο την αυτοτελή ύπαρξη και λειτουργία της ΚΑΘ Α.Ε. σε συνθήκες υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Λέμε ξεκάθαρα όχι στην συγχώνευση της ΚΑΘ Α.Ε. με τον ΟΚΑΑ Α.Ε.

 

 

Last Updated on Friday, 05 October 2012 12:33
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:28 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 18 September 2012 08:06
 
 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ Α.Ε.) πραγματοποίησαν την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου δεκάδες έμποροι, με προτροπή της Διοίκησης του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Κ.Λ.Θ.), αντιδρώντας στην προωθούμενη δημιουργία αντίστοιχης αγοράς στην Βουλγαρία, μέσω θυγατρικής της ΚΑΘ. Το Διοικητικό Συμβούλιο επρόκειτο να προϋπολογίσει δαπάνες για την επένδυση, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της εταιρείας για το 2013, κάτι που τελικά δεν έγινε, υπό την πίεση της κινητοποίησης των εμπόρων. Κατά την διάρκεια της κατάληψης επιδόθηκε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα:  

“Η Διοίκηση και τα μέλη του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης (ΣΕΚΛΘ), σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 συγκεντρώθηκαν στο κτίριο Διοίκησης της ΚΑΘ Α.Ε. με σκοπό να διατυπώσουν την θέση τους για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013.

Στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό η Διοίκηση της ΚΑΘ Α.Ε. έχει εντάξει και δαπάνες για την δημιουργία Σύγχρονης Λαχαναγοράς στην Βουλγαρία.

Η θέση των εμπόρων – μελών του ΣΕΚΛΘ για το συγκεκριμένο θέμα είναι:

Ακύρωση του έργου που αφορά την δημιουργία Λαχαναγοράς στη Βουλγαρία και απάλειψη από τον προς ψήφιση προϋπολογισμό της ΚΑΘ Α.Ε. των δαπανών που αφορούν τη δημιουργία Λαχαναγοράς στην Βουλγαρία.

Η θέση αυτή ψηφίστηκε με ομόφωνη απόφαση των εμπόρων – μελών του ΣΕΚΛΘ και καλείται η Διοίκηση της ΚΑΘ Α.Ε. να συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή.”

 

Last Updated on Tuesday, 18 September 2012 08:33
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:27 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 17 September 2012 08:37

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με το προεδρείο του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (πρόεδρο κ. Γιάννη Χαραλαμπίδη, γεν.γραμματέα κ. Τάσο Ιωαννίδη και αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Λιώτη). Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το προεδρείο του ΣΕΚΛΘ έθεσε μεταξύ άλλων τα θέματα σχετικά με το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προιόντων, τις αναγγελίες φορτώσεων νωπών οπωροκηπευτικών και του ποσοστού των ελέγχων που απαιτούνται πριν την αποστολή τους προς άλλες χώρες της Ε.Ε., την δημιουργία Λαχαναγοράς στην Βουλγαρία και την συγχώνευση του Οργανισμού της  Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Α.Ε. με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. 

Ο κ. Χαρακόπουλος δεσμεύθηκε να εξετάσει τα θέματα σε συνεννόηση με το συναρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να εξευρεθούν εφικτές λύσεις.

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:26 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 07 September 2012 09:21


 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε τον Δήμο Λαγκαδά και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, το Προεδρείο του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Λιώτη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Αναστάσιο Ιωαννίδη, ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λαγυνών κ. Αντώνης Τράκας, με την ιδιότητά του ως εμπόρου της Κεντρικής Λαχαναγοράς.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας των εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης με παραγωγούς λαχανικών και φρούτων της περιοχής του Δήμου Λαγκαδά σε πιο οργανωμένη βάση, ενώ εξετάσθηκε το ενδεχόμενο επενδυτικού ενδιαφέροντος του Συνδέσμου στην περιοχή του Λαγκαδά.

Last Updated on Friday, 07 September 2012 09:27
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 4 of 7

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates