Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News release
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:25 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 04 July 2012 10:27

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουνίου συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης κ. Χατζηκωνσταντίνου, παρουσία του προέδρου του ΣΕΚΛΘ  κ. Γιάννη Χαραλαμπίδη, του γενικού γραμματέα του ΣΕΚΛΘ κ. Τάσου Ιωαννίδη και του ταμία του ΣΕΚΛΘ κ. Γιώργου Μουτσογιάννη.  Με θέμα συζήτησης, κατά κύριο λόγο, την απόφαση της ΚΑΘ Α.Ε. για ίδρυση λαχαναγοράς στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

 

Last Updated on Wednesday, 04 July 2012 10:44
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:24 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 25 June 2012 09:17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΚΑΘ Α.Ε. κ. ΚΑΚΑΦΙΚΑ

 

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, το προεδρείο του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Λακασά Δημήτριο.  Σχετικά με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε. κ. Παναγιώτη Κακαφίκα, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» την Δευτέρα 11 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ δήλωσε τα εξής: Ουδέποτε από πλευράς του ΣΕΒΕ υπήρξε έγγραφη ή προφορική διαβεβαίωση ότι συνηγορεί στην ιδέα δημιουργίας διασυνοριακής αγοράς στην περιοχή του Μπαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας. Εάν τους ζητηθεί η άποψη τους, τότε στα πλαίσια της εξωστρέφειας μπορεί να συζητηθεί το θέμα και να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις.

Last Updated on Wednesday, 04 July 2012 10:44
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:23 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 13 June 2012 10:05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαίου 2012 συνάντηση με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, κ. Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία και του Προεδρου του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Χαραλαμπίδη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η απόφαση της  ΚΑΘ Α.Ε. για ίδρυση λαχαναγοράς στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Επειδή η απαράδεκτη αυτή ενέργεια προκαλεί έντονα προβλήματα τόσο σε 220 και πλέον επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός του χώρου της Λαχαναγοράς όσο και γενικά στην οικονομία της πόλης, ζητήθηκε από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη η συμπαράστασή του προκειμένου να σταματήσει άμεσα, λόγω του ότι μόνο δυσμενή αποτελέσματα θα έχει για την λαχαναγορά και για την οικονομία της Θεσσαλονίκης, ενώ αντίθετα θα ωφελήσει τον αντίστοιχο χώρο της Βουλγαρίας.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, ο οποίος άκουσε με προσοχή το αίτημα της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Εμπόρων ΚΛΘ, τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και οι έμποροι. Η δημιουργία νέας Λαχαναγοράς στην Βουλγαρία θα οδηγήσει σε αφανισμό της παραγωγής της Κεντρικής Μακεδονίας.

Last Updated on Wednesday, 04 July 2012 10:17
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 21 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 11 April 2012 08:47

Θέμα «Η Διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης προβαίνει στην δημιουργία ανταγωνιστικής αγοράς

στην περιοχή Πετριτσίου της Βουλγαρίας;»

 

Κυρία / Κύριε Υπουργέ,

στα όρια της βιωσιμότητάς της βρίσκεται η Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), πολλές επιχειρήσεις της οποίας έχουν ήδη χρεοκοπήσει, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι εκάστοτε Διοικήσεις άφησαν τη Λαχαναγορά με τις ξεπερασμένες υποδομές της δεκαετίας του 1970, που αυτονόητα δεν καλύπτουν τις στοιχειώδεις απαιτήσεις της Νομοθεσίας για υγειονομικού ενδιαφέροντος διακίνηση προϊόντων, καθώς και εκ του γεγονότος ότι μπροστά στις νέες εξελίξεις της διακίνησης αγροτικών προϊόντων (είσοδος μεγάλων αλυσίδων στο λιανικό εμπόριο – αλλαγή τρόπου διακίνησης) το τελευταίο έμεινε απαθές.

Στην κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης δόθηκε μια «ανάσα»  το 2007 με την είσοδο πελατών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, χώρες στις οποίες προωθήθηκαν πληθώρα Ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Αντί λοιπόν η σημερινή Διοίκηση της Κ.Α.Θ. να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της κεντρικής λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, ώστε να την καταστήσει ελκυστική για τους πελάτες από τις γειτονικές χώρες, αντίθετα ,αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής λαχαναγοράς στην Περιοχή Πετριτσίου στη Βουλγαρία με υπερσύγχρονες υποδομές και χρηματοδότηση από το κοινοτικό πρόγραμμα Interreg, προβλέποντας ταυτόχρονα την παροχή τεχνικής υποστήριξης στους αγρότες της περιοχής της Βουλγαρίας με σκοπό τη βελτίωση των προϊόντων τους. Στη μελέτη δε που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Διοίκησης της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ εκθειάζεται το φορολογικό καθεστώς στη Βουλγαρία, ενώ προβάλλεται το ανταγωνιστικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της γείτονος χώρας.

Θεωρώντας λοιπόν ότι η απόφαση αυτή εκ μέρους της Διοίκησης της ΚΑΘ υποσκάπτει την ελληνική οικονομία, καθώς θα πλήξει τα εισοδήματα των Ελλήνων αγροτών, θα περιορίσει τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και θα οδηγήσει σε μαρασμό 210 επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται 1300 άτομα και θεωρώντας επίσης ότι αντικρούεται με τα πραγματικά καθήκοντά του Δ.Σ., δεδομένου ότι η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης είναι μια κρατική ΔΕΚΟ και έχει υπό την αιγίδα της την Λαχαναγορά και την Κρεαταγορά,

Ερωτάσθε κυρία / κύριε Υπουργέ,

·        Βάσει ποιου σκεπτικού αποφάσισε η τωρινή διοίκηση της ΚΑΘ να προχωρήσει στη δημιουργία ανταγωνιστικής Λαχαναγοράς στη Βουλγαρία, χωρίς πρώτα να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που εκ της θέσεώς της απορρέουν απέναντι στη κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης;

·        Ποια μέτρα θα πάρετε για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και του λοιπού εξοπλισμού της ΚΑΘ, ώστε να παραμείνει ελκυστική και επισκέψιμη ακόμη και για πελάτες από τις γειτονικές χώρες, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, όπως γινόταν μέχρι σήμερα;

·        Με ποιο τρόπο θα ενισχύσετε το συγκριτικό πλεονέκτημα των ελληνικών προϊόντων έναντι ομοειδών τους σε γειτονικές χώρες σε αντίθεση με την αντιφατική πολιτική της τωρινής διοίκησης της ΚΑΘ;

    Ο  Ερωτών Βουλευτής

 

         Άγγελος Κολοκοτρώνης

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ

Last Updated on Friday, 20 April 2012 11:22
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 20
Monday, 02 April 2012 08:27
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΕΚΟ (ΚΑΘ Α.Ε.) ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε.) είναι μια κρατική ΔΕΚΟ και έχει υπό την αιγίδα της την ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ αρχικά (από το 1974) και την ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ μετέπειτα (από το 2003).

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό η ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ με υποδομές της δεκαετίας του 1970 έχει πλέον ξεπεραστεί και δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις απαιτήσεις την Νομοθεσίας για υγειονομικού ενδιαφέροντος διακίνηση προϊόντων.

Παρ’ όλα αυτά πολλές από τις επιχειρήσεις – ενοικιαστές έχουν προχωρήσει σε βελτιώσεις των υπαρχόντων υποδομών (εντός των καταστημάτων) αποκλειστικά με δικά τους έξοδα.

Αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό διότι οι βελτιώσεις δεν ισχύουν για το σύνολο των καταστημάτων ούτε για τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι Διοικήσεις της ΚΑΘ Α.Ε. καθώς και το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της διορίζονται από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα (εκτός 2 εκπροσώπων ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑΣ) με μοναδικό κριτήριο το πολιτικό «μέσο».

Αυτό σημαίνει ότι όποια διοίκηση υπήρξε από το 1974 ήταν παντελώς άσχετη με το αντικείμενο και προφανώς ανίκανη να κάνει κάτι για την πρόοδο του χώρου.

Σκεφτείτε μόνο ότι ανάμεσα στα μέλη του τωρινού Δ.Σ. είναι και μια δασκάλα και ουδέποτε αυτά τα μέλη έκαναν μια «βόλτα» μέσα στην ΑΓΟΡΑ παρ’ όλα αυτά όμως είχαν «γνώμη» και ψήφο.

Το αποτέλεσμα μετά από 38 χρόνια λειτουργίας της ΑΓΟΡΑΣ  να παραμείνει στάσιμη και να μην έχει προστεθεί ούτε ένα λιθαράκι πλην των όποιων παρεμβάσεων των ενοικιαστών.

Το ότι οι εκάστοτε διοικήσεις (αλλά και οι έμποροι ταυτόχρονα) παρέμειναν αδρανείς και αδιάφοροι μπροστά στις εξελίξεις της διακίνησης αγροτικών προϊόντων (είσοδος μεγάλων αλυσίδων στο λιανικό εμπόριο-αλλαγή τρόπου διακίνησης), είχαν ως αποτέλεσμα η πορεία των επιχειρήσεων της ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ από το 1995 και μετά να είναι φθίνουσα, πολλές επιχειρήσεις να έχουν χρεοκοπήσει και πολλές άλλες να βρίσκονται στα όρια της βιωσιμότητας.

Στην ΑΓΟΡΑ δόθηκε μια «ανάσα» το 2007 με την είσοδο πελατών από την Βουλγαρία και την Ρουμανία και κατάφερε να κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο προωθώντας σ’ αυτές τις αγορές πληθώρα ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ προϊόντων.

Η τωρινή Διοίκηση της ΚΑΘ Α.Ε. με απόφαση του διορισμένου διοικητικού συμβουλίου της προχωρά τώρα στην δημιουργία ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ στην περιοχή Πετριτσίου στην Βουλγαρία με υπερσύγχρονες υποδομές εντάσσοντας το σχέδιο στο κοινοτικό πρόγραμμα INTERREG  αγνοώντας προφανώς το ρόλο της και ότι θα έπρεπε να κοιτάξει «τα του οίκου της».

Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπεται και η παροχή τεχνικής υποστήριξης στους αγρότες της περιοχής (Βουλγαρία) για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους.

Ευνόητο είναι ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει:

-          την ΑΓΟΡΑ μας σε μαρασμό και σε κλείσιμο των 210 επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται περί τα 1300 άτομα εργοδότες και εργαζόμενοι.

-          χιλιάδες τόνους ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ στις χωματερές οι οποίοι διακινούνται μέσα από την ΑΓΟΡΑ μας αυτή την στιγμή με απρόβλεπτες συνέπειες για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Από πότε μια διορισμένη διοίκηση μιας ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΕΚΟ – αγνοώντας παντελώς τον ρόλο της – έχει το δικαίωμα να ανατρέπει ισορροπίες εις βάρος ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ γενικότερα; 
Last Updated on Friday, 06 April 2012 12:42
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 4 of 7

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates