Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News release
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 20
Monday, 02 April 2012 08:27
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΕΚΟ (ΚΑΘ Α.Ε.) ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. (ΚΑΘ Α.Ε.) είναι μια κρατική ΔΕΚΟ και έχει υπό την αιγίδα της την ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ αρχικά (από το 1974) και την ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ μετέπειτα (από το 2003).

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό η ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ με υποδομές της δεκαετίας του 1970 έχει πλέον ξεπεραστεί και δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις απαιτήσεις την Νομοθεσίας για υγειονομικού ενδιαφέροντος διακίνηση προϊόντων.

Παρ’ όλα αυτά πολλές από τις επιχειρήσεις – ενοικιαστές έχουν προχωρήσει σε βελτιώσεις των υπαρχόντων υποδομών (εντός των καταστημάτων) αποκλειστικά με δικά τους έξοδα.

Αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό διότι οι βελτιώσεις δεν ισχύουν για το σύνολο των καταστημάτων ούτε για τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι Διοικήσεις της ΚΑΘ Α.Ε. καθώς και το 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της διορίζονται από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα (εκτός 2 εκπροσώπων ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑΣ) με μοναδικό κριτήριο το πολιτικό «μέσο».

Αυτό σημαίνει ότι όποια διοίκηση υπήρξε από το 1974 ήταν παντελώς άσχετη με το αντικείμενο και προφανώς ανίκανη να κάνει κάτι για την πρόοδο του χώρου.

Σκεφτείτε μόνο ότι ανάμεσα στα μέλη του τωρινού Δ.Σ. είναι και μια δασκάλα και ουδέποτε αυτά τα μέλη έκαναν μια «βόλτα» μέσα στην ΑΓΟΡΑ παρ’ όλα αυτά όμως είχαν «γνώμη» και ψήφο.

Το αποτέλεσμα μετά από 38 χρόνια λειτουργίας της ΑΓΟΡΑΣ  να παραμείνει στάσιμη και να μην έχει προστεθεί ούτε ένα λιθαράκι πλην των όποιων παρεμβάσεων των ενοικιαστών.

Το ότι οι εκάστοτε διοικήσεις (αλλά και οι έμποροι ταυτόχρονα) παρέμειναν αδρανείς και αδιάφοροι μπροστά στις εξελίξεις της διακίνησης αγροτικών προϊόντων (είσοδος μεγάλων αλυσίδων στο λιανικό εμπόριο-αλλαγή τρόπου διακίνησης), είχαν ως αποτέλεσμα η πορεία των επιχειρήσεων της ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ από το 1995 και μετά να είναι φθίνουσα, πολλές επιχειρήσεις να έχουν χρεοκοπήσει και πολλές άλλες να βρίσκονται στα όρια της βιωσιμότητας.

Στην ΑΓΟΡΑ δόθηκε μια «ανάσα» το 2007 με την είσοδο πελατών από την Βουλγαρία και την Ρουμανία και κατάφερε να κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο προωθώντας σ’ αυτές τις αγορές πληθώρα ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ προϊόντων.

Η τωρινή Διοίκηση της ΚΑΘ Α.Ε. με απόφαση του διορισμένου διοικητικού συμβουλίου της προχωρά τώρα στην δημιουργία ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ στην περιοχή Πετριτσίου στην Βουλγαρία με υπερσύγχρονες υποδομές εντάσσοντας το σχέδιο στο κοινοτικό πρόγραμμα INTERREG  αγνοώντας προφανώς το ρόλο της και ότι θα έπρεπε να κοιτάξει «τα του οίκου της».

Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπεται και η παροχή τεχνικής υποστήριξης στους αγρότες της περιοχής (Βουλγαρία) για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους.

Ευνόητο είναι ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει:

-          την ΑΓΟΡΑ μας σε μαρασμό και σε κλείσιμο των 210 επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται περί τα 1300 άτομα εργοδότες και εργαζόμενοι.

-          χιλιάδες τόνους ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ στις χωματερές οι οποίοι διακινούνται μέσα από την ΑΓΟΡΑ μας αυτή την στιγμή με απρόβλεπτες συνέπειες για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Από πότε μια διορισμένη διοίκηση μιας ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΕΚΟ – αγνοώντας παντελώς τον ρόλο της – έχει το δικαίωμα να ανατρέπει ισορροπίες εις βάρος ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ γενικότερα; 
Last Updated on Friday, 06 April 2012 12:42
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 19 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 05 March 2012 09:28

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα με την εμπορία της πατάτας διευκρινίζει τα εξής: 

 

 • Σε ότι αφορά τις τιμές:

 Παραθέτουμε τον κατωτέρω πίνακα στον οποίο αποτυπώνεται η διαμόρφωση των τιμών από το χωράφι έως και την τιμή χονδρικής πώλησης. 

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ Κ.Α.Θ.
 ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣΤΙΜΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ Κ.Α.Θ. Α.Ε.
 ΒΑNΒΑ * 0.12 0.08 – 0.10 0.02 – 0.03 0.22 – 0.25 0.25 – 0.28 

24/02/2012

0.33 – 0.38  Ε.Τ 0.35 **

Ε.Τ 24/02/2011 0.65

 ΑGRIA 0.23 0.08 – 0.10 0.02 – 0.03 0.33 – 0.36 0.38 – 0.40
 SPUNTA 0.20 0.08 – 0.10 0.02 – 0.03 0.30 – 0.33

0.32 – 0.36

  *    Λευκόσαρκη ποικιλία με σχετικά χαμηλή αποδοχή από τον Έλληνα καταναλωτή λόγω χρώματος σάρκας.

**  Η επικρατέστερη τιμή (Ε.Τ.) σύμφωνα με το δελτίο τιμών της Κ.Α.Θ.Α.Ε. της 24/2/2012 ήταν 0.35 €/κιλό. Η διαθέσιμη προς πώληση ποσότητα 94.600 κιλά και το ποσοστό της διατεθείσας ποσότητας 60%. Η αντίστοιχη περσινή Ε.Τ. ήταν 0.65 €/κιλό, η διαθέσιμη προς πώληση ποσότητα 74.100 κιλά και το ποσοστό απορρόφησης 80%. 

Διευκρινίζουμε ότι η τιμή παραγωγού αναφέρεται σε πατάτες παραδοτέες στην αποθήκη του παραγωγού σε συσκευασία 1000 κιλών (big bags) ακατέργαστες, όπως εκριζώνονται στο χωράφι και οι σάκοι περιέχουν εμπορεύσιμες και μη πατάτες, όπως επίσης και ξένες ύλες, με αποτέλεσμα κατά τη διαδικασία διαλογής και τυποποίησης η εμπορεύσιμη πατάτα να αποτελεί ποσοστό της αγορασθείσας ποσότητας.

 

 • Σε ότι αφορά την εμπορία:

Οι έμποροι της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης κατά απόλυτη προτεραιότητα διακινούν Ελληνικά προϊόντα συνεργαζόμενοι με παραγωγούς και τυποποιητές στα πλαίσια των κανόνων της αγοράς. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι συνθήκες της αγοράς σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολες, η κατανάλωση περιορίσθηκε αισθητά και οι επισφάλειες είναι το βασικό πρόβλημα στις εμπορικές συναλλαγές. Παρόλα αυτά οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε μέσο την Ελληνική αγροτική παραγωγή και τον Έλληνα αγρότη και ως Σύνδεσμος Εμπόρων το κάνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις μας με την αγορά, κινούνται εκ του πονηρού, προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στον παραγωγό και τον καταναλωτή και προλειαίνουν το έδαφος για την υλοποίηση των δικών τους καιροσκοπικών δραστηριοτήτων και την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων.

Οι καταναλωτές, οι παραγωγοί και οι έμποροι δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα των επιτήδειων καιροσκόπων, έχουν και λογική έχουν και κρίση και αντιλαμβάνονται τις σκοπιμότητες των ύποπτων κινήσεων και τις λαϊκίστικες προσεγγίσεις όλων όσων επιχειρούν να διαμορφώσουν τη κοινή γνώμη κατά το δοκούν.

Με την τακτική αυτή απαξιώνουν την Ελληνική παραγωγή και τους θεσμικούς στυλοβάτες της και προετοιμάζουν αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες που θα τους εξασφαλίσουν σημαντικά κέρδη.

Οι τυποποιητές και οι χονδρέμποροι δεν είναι μεσάζοντες, προσφέρουν τις αναγκαίες από το Νόμο υπηρεσίες για την ολοκλήρωση της παραγωγικής και εμπορικής αλυσίδας των τροφίμων. Ας το αντιληφθούν επιτέλους και οι πονηροί πολιτικολόγοι και οι ιδιοτελείς δημοσιογράφοι και κυρίως οι επικίνδυνοι συνδικαλιστές - αγροτοπατέρες.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό που παρατηρήθηκε τελευταία δεν αφορά μόνο την πατάτα αλλά και μια σειρά άλλων Ελληνικών αγροτικών προϊόντων για τα οποία μεθοδεύονται ανάλογες καιροσκοπικές κινήσεις. Ως Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα σε επιφυλακή για την προστασία της αγοράς.  

 

Last Updated on Friday, 06 April 2012 13:00
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 18 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 20 December 2011 10:17

Η περίοδος των εορτών δημιουργεί αυξημένες καταναλωτικές ανάγκες σε φρούτα και λαχανικά. Οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κρίσης, αναζητούν τρόπους διεξόδου από τα έντονα οικονομικά προβλήματα. Στα πλαίσια αυτής της εναγώνιας προσπάθειάς τους για επιβίωση, οι ασθενείς ομάδες πιέζουν και μέσω των κρατικών φορέων για προϊόντα χαμηλού κόστους. Ο Σύνδεσμός μας δέχθηκε πρόσφατα πιέσεις για λιανική πώληση φρούτων και λαχανικών σε καταναλωτές της περιοχής.           

Η διατήρηση του θεσμικού ρόλου της Κεντρικής Λαχαναγοράς, ως Κέντρου Χονδρικού Εμπορίου, και η προστασία των μικροεπαγγελματιών πελατών της, αποτελούν για το Σύνδεσμό μας ύψιστη προτεραιότητα.            

Παρόλα αυτά ο Σ.Ε.Κ.Λ.Θ. αντιμετωπίζει πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα που αφορούν τις κοινωνικά και οικονομικά αδύναμες ομάδες των συνανθρώπων μας.           

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τα μέλη μας, είτε μέσω του Συνδέσμου, είτε απευθείας, παρέχουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε ιδρύματα και συσσίτια μητροπόλεων ως ελάχιστη συνεισφορά στα έντονα προβλήματα της κοινωνίας μας.            

Ασφαλώς δεν θα μπορούσε ο Σύνδεσμός μας να αδρανήσει στην περίοδο των εορτών, και μάλιστα σήμερα που η χώρα μας διέρχεται περίοδο κρίσης με τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης.           

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας αποφάσισε και για την τρέχουσα εορταστική περίοδο να εφαρμόσει την ίδια πολιτική. Φρούτα και λαχανικά άριστης ποιότητας θα διατεθούν μέσω του Συνδέσμου μας σε ιδρύματα και μητροπόλεις της πόλης μας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κοινωνικής μέριμνας κατά την περίοδο των εορτών.

Last Updated on Tuesday, 20 December 2011 10:20
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 17 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 16 December 2011 10:07

ΩΡΑΡΙΟ ΕΟΡΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 • Σάββατο 24/12/11: ΚΛΕΙΣΤΑ
 • Κυριακή  25/12/11: ΚΛΕΙΣΤΑ
 • Δευτέρα 26/12/11: ΚΛΕΙΣΤΑ (ΖΥΓΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ 2-6 μ.μ.)
 • Τρίτη 27/12/11: ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
 • Σάββατο 31/12/11: ΚΛΕΙΣΤΑ
 • Κυριακή  01/01/12: ΚΛΕΙΣΤΑ
 • Δευτέρα 02/01/12: ΚΛΕΙΣΤΑ (ΖΥΓΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ 2-6 μ.μ.)
 • Τρίτη 03/01/12: ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ
 • Παρασκευή 06/01/12: ΚΛΕΙΣΤΑ
 
Last Updated on Friday, 16 December 2011 10:14
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 16 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Thursday, 15 December 2011 15:35

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κατάσταση επιτυχόντων τακτικών και αναπληρωματικών ανά τμήμα 

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

Τακτικοί σύμβουλοι:

1. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  (Επικεφαλής συνδυασμού)

2. ΚΟΥΙΜΤΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 140

3. ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 121

4. ΛΑΖΟΥ ΕΛΠΙΔΑ  106

5. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  69

6. ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  68

7. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  63

8. ΜΩΡΑΙΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  60

9. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ  58

10. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 56

11. ΒΟΥΚΑΛΗ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ 52

12. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  52

13. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ  51

14. ΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  47

15. ΤΑΡΑΣΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ  47

16. ΧΙΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  47

17. ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ  45

18. ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  40

19. ΜΑΜΑΛΙΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  38

20. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 37

21. ΚΟΥΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 35

22. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ 30

23. ΜΕΝΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  29

24. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ  27

25. ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ  26

26. ΚΟΤΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 26

27. ΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ  26

28. ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  25

29. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  24

30. ΚΑΛΤΑΒΕΡΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ 22

31. ΔΙΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ  20

32. ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  18

33. ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΟΘΩΝ  18

34. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  18

35. ΓΙΑΣΙΝ ΜΠΑΣΣΑΜ  17

36. ΣΟΥΡΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 15

37. ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 14

38. ΦΩΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 13

39. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ  8

40. ΜΟΥΦΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ  7 

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ

Τακτικοί σύμβουλοι:

1. ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  33

2. ΚΟΣΚΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ  32

3. ΤΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 30

4. ΜΑΚΙΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ  28

5. ΓΙΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 26

6. ΟΥΓΡΙΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ  22

7. ΚΥΡΓΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  21

8. ΧΑΤΖΑΚΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  18

9. ΜΩΡΑΙΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  17

10. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 16

11. ΜΠΕΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 13

12. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 12

13. ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ  12

14. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  11

15. ΚΑΛΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  9 

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Τακτικοί σύμβουλοι:

1. ΚΑΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 110

2. ΚΑΝΑΒΟΥΡΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 92

3. ΠΕΝΤΖΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 88

4. ΤΣΑΚΙΡΗ ΜΑΤΘΙΛΔΗ  70

5. ΤΣΑΜΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  48 

ΤΜΗΜΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ

Τακτικός σύμβουλος:

1. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 10

Last Updated on Friday, 16 December 2011 08:29
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 5 of 7

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates