Ulti Clocks content
GreekEnglish (United Kingdom)
 
News release
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:49 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 02 March 2018 07:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Εμπόρων Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.)

 

Νέα εποχή για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Εμπόρων Θεσσαλονίκης. Στις αρχαιρεσίες οι οποίοες πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο με ανανεωμένη σε ποσοστό 70% σύνθεση. Οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν σε κλίμα συναδελφικής ομοψυχίας και αλληλεγγύης με μαζική συμμετοχή των αντιπροσώπων των Σωματείων παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΒΙΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ: ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΕΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΜΑΝΔΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ: ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ: ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την άψογη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και ευχαρίστησαν όλους τους συναδέλφους - αντιπροσώπους των Σωματείων για την ενεργή τους παρουσία και στήριξη με την ψήφο τους στη νέα αυτή προσπάθεια. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την στήριξη των Σωματείων και την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων τους καθώς και ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχει δυναμικά και πρωταγωνιστικά σε όλους τους αγώνες και σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των μελών της Ομοσπονδίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από μία γενιά νέων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες που με την εκλογή τους θα συνεχίσουν δυναμικά την προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εμπόρω,ν καθώς και την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος κ. Ιακώβου Κωνσταντίνος τόνισε πως μία νέα εποχή ξεκινάει για την τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Εμπόρων Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι "προχωρώντας όλοι μαζί ενωτικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες με επιτυχία".

Με τιμή για την Ο.Ε.Ε.Θ.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Ιακώβου              Γεώργιος Τσορμπατζηκωστής

 

 

Last Updated on Friday, 02 March 2018 08:05
 
“Save the food #1” ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:48 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 29 December 2017 10:10

Δελτίο Τύπου


“Save the food #1”

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης καινοτομεί και προχωράει στην 1η οργανωμένη δράση διάσωσης τροφής από ανακτημένα αγροδιατροφικά προϊόντα των εμπόρων της.
Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της διοίκησης της Αγοράς, την συνεργασία του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας, αλλά και συλλογικοτήτων της πόλης (Αλκυόνη, Οικόπολις, Άλμπατρος, Ετεροτοπία, Κουζίνα Αλληλεγγύης, κ.α.) θα προσφερθούν 5000 μερίδες τροφής σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Η δράση ξεκινά την Παρασκευή 22/12 με την συλλογή και την διαλογή των μη εμπορεύσιμων προϊόντων από τις επιχειρήσεις που δρστηριοποιούνται στην Κεντρική Αγορά. Η διάθεσή τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα γίνει από τις συλλογικότητες από το Σάββατο 23/12 και θα συνεχιστεί σε όλη την εορταστική περίοδο ανάλογα με την ποσότητα που θα ανακτηθεί. Την Παρασκευή 29/12, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην Αριστοτέλου μετά τις 12:00 η δράση κορυφώνεται με την διανομή 3000 μερίδων ζεστής σούπας.
Ο θεσμικός ρόλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης επιβάλλει την άμεση δραστηριοποίησή της στο πλάισιο της μείωσης απώλειας τροφίμων (foodloss) τηρώντας τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και συντασσόμενη με τις οδηγίες της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization, FAO), όσο και της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. (περίπου το 1/3 της παραγόμενης τροφής για κατανάλωση από τον άνθρωπο, χάνεται –κόστος 150 δις. Ευρώ).
Η πρωτοβουλία “Save the food” έχει στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών, την συνεργασία και την ζύμωση των εμπλεκόμενων φορέων, επιχειρήσεων και εθελοντών σε συνθήκες κυκλικής οικονομίας και φυσικά την κοινωνική αλληλεγγύη. Παράλληλα, το τμήμα ποιότητας και ελέγχου των αγροδιατροφικών προϊόντων, που ήδη λειτουργεί στην κεντρική αγορά (γεωπονικό και κτηνιατρικό τμήμα), εποπτεύει την δράση και εγγυάται την ποιότητα των ανακτημένων τροφίμων.
Απώτερος στόχος της διοίκησης της κεντρικής αγοράς είναι η δράση να αποτελέσει οδηγό για την δημιουργία μίας μόνιμης δομής, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με την συμμετοχή μεγάλων κεντρικών κρατικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων (στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης) και ομάδων εθελοντών, που θα διαχειρίζεται μη εμπορεύσιμα τρόφιμα (ανεκμετάλλευτη αγροτική παραγωγή, ανεκμετάλλευτα τρόφιμα από λιανέμπορους, εμπορικές επιχειρήσεις κ.α.). Επιπρόσθετα, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αξία του εθελοντισμού και η αυτοδιαχείριση του προγράμματος, κυρίως όμως η διαδικασία της ανακύκλωσης και η κυκλική οικονομία στην πράξη, είναι ανεκτίμητα κοινωνικά οφέλη.

 

 

 

Last Updated on Friday, 29 December 2017 10:21
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:47 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 12 December 2017 11:34

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκροτήθηκε σε Σώμα η νέα Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕΘ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Όπως προβλέπει η επιμελητηριακή νομοθεσία, μοναδικό θέμα της πρώτης συνεδρίασης του ΔΣ ήταν η εκλογή των μελών της νέας Διοικητικής Επιτροπής. Για το σκοπό αυτό διεξήχθη μυστική ψηφοφορία για την κάλυψη των έξι θέσεων της επταμελούς επιτροπής, πρόεδρος της οποίας αυτοδικαίως εξελέγη ο κ. Γιάννης Μασούτης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» που συγκέντρωσε κατά την εκλογική διαδικασία της 4ης και 5ης Δεκεμβρίου 2017 ποσοστό πλέον του 50% (σ.σ. το ποσοστό του συνδυασμού ανήλθε στο 91,2%).

Τα μέλη της νέας Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΘ έχουν ως εξής:

1. Πρόεδρος: Γιάννης Μασούτης

2. Α’ Αντιπρόεδρος: Εμμανουήλ Βλαχογιάννης

3. Β’ Αντιπρόεδρος: Χρήστος Σαραντόπουλος

4. Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Μενεξόπουλος

5. Οικονομικός Επόπτης: Τηλέμαχος Καπετανίδης

6. Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων: Μενέλαος Μπουφίδης

7. Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων: Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης

Ανοίγοντας τις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης του νέου ΔΣ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης, καλωσόρισε τους νέους συμβούλους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. Ο κ. Μασούτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκλογή νέων προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και στη δυναμική συμμετοχή γυναικών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, πλέον του 50% των συμβούλων εξελέγησαν για πρώτη φορά, ενώ οι γυναίκες καταλαμβάνουν μία στις τέσσερις θέσεις στο νέο ΔΣ.

 

Last Updated on Tuesday, 12 December 2017 11:37
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 46 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 08 December 2017 09:56

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο κ. Γιάννης Μασούτης νέος πρόεδρος του ΕΒΕΘ- Τα αποτελέσματα των εκλογών

Ο κ. Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο», είναι ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παραλαμβάνοντας τη «σκυτάλη» από τον κ. Δημήτρη Μπακατσέλο, σε ένα από τα μεγαλύτερα Επιμελητήρια της χώρας. Στις εκλογές που διεξήχθησαν –με σημαντική αύξηση του αριθμού των ψηφισάντων- στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2017, το «Νέο Επιμελητήριο» αναδείχτηκε πρώτη δύναμη καταλαμβάνοντας ποσοστό 91,2% και 37 έδρες, ενώ η «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Καλανδρέα έλαβε ποσοστό 8,8% και 4 έδρες.

Η αυξημένη συμμετοχή των μελών του ΕΒΕΘ ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη νέα διοίκηση και τη «φωνή» του Επιμελητηρίου, και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία για το επιχειρείν και την ελληνική οικονομία. Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και του νέου ΔΣ του ΕΒΕΘ ψήφισαν 1.428 μέλη, έναντι 1.276 μελών το 2011 (ποσοστό αύξησης 12%).

«Μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, οικονομικά και κοινωνικά, ξεκινάμε, όλοι μαζί, μια προσπάθεια να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά έναν πολύ σημαντικό θεσμό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, και να το καταστήσουμε κυρίαρχο, για να κρατήσουμε την επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο και να την ενισχύσουμε με όλους τους τρόπους», επανέλαβε ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Γιάννης Μασούτης ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «το ΕΒΕΘ θα συνεχίσει να αξιοποιεί το ρόλο του επίσημου συμβούλου της Πολιτείας κάνοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις, αλλά και το ρόλο του βασικού φορέα εκπροσώπησης του επιχειρείν μέσα από συλλογικά όργανα στα οποία μετέχει προς όφελος της πόλης της τοπικής και εθνικής οικονομίας».

Στις προτεραιότητες του νέου προέδρου είναι η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων -μελών του ΕΒΕΘ με δράσεις όπως:

- Η δημιουργία ειδικής συμβουλευτικής υπηρεσίας για θέματα νομικής, ασφαλιστικής και λογιστικής φύσεως.

- Η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και η προώθηση συνεργιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των μελών του Επιμελητηρίου.

- Η προώθηση της συμπληρωματικής κατάρτισης των μελών μέσα από διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων/συνεδρίων για νέες μεθόδους διοίκησης και προώθησης αγαθών και υπηρεσιών.

- Η περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-chamber) που αφορούν τόσο στις συναλλαγές των μελών με το ΕΒΕΘ και το ΓΕΜΗ για υποβολή δικαιολογητικών, έκδοση πιστοποιητικών, πληρωμές, όσο και σε υπηρεσίες προώθησης αξιοποιώντας το portal του ΕΒΕΘ.

Επιπρόσθετα, στην κορυφή της ατζέντας του κ. Μασούτη θα είναι παρακολούθηση εκ του σύνεγγυς των μεγάλων έργων που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ, Μετρό, Αεροδρόμιο Μακεδονία) και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την επιτάχυνσή τους. Επίσης, όπως ο ίδιος δήλωσε, προτεραιότητα θα δοθεί στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνδράμει η αξιοποίηση των δομών του ΕΒΕΘ για την καταγραφή των ιδιαίτερων προβλημάτων και των απόψεων των μελών του ΕΒΕΘ, με στόχο την ανάδειξή τους και την τεκμηρίωση των αντίστοιχων αιτημάτων –προτάσεων προς την Πολιτεία με συνεχείς πιέσεις και προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία.

Η συμμετοχή του ΕΒΕΘ σε αναπτυξιακά προγράμματα σε συνεργασία με άλλα επιμελητήρια και ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς φορείς περιλαμβάνονται επίσης στο πρόγραμμα της νέας διοίκησης, όπως και η αξιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού προπολεμικού μητρώου και λοιπού αρχειακού υλικού του ΕΒΕΘ- ενός μοναδικού και ιδιαίτερα σημαντικού αρχείου.

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΘ θα συγκροτηθεί σε Σώμα στην πρώτη συνεδρίασή του που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με την πράξη ανακήρυξης των επιτυχόντων από την Εκλογική Επιτροπή, τα επίσημα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Α. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» καταλαμβάνει 25 έδρες

Συγκεκριμένα εκλέγονται οι:

1. Μασούτης Ιωάννης

2. Μωραϊτίδης Κωνσταντίνος

3. Καλλιακάτσος Χρήστος

4. Βεργίνης Ιωάννης

5. Μενεξόπουλος Παναγιώτης

6. Σαρασίδης Θεμιστοκλής

7. Σαραντόπουλος Χρήστος

8. Κουϊμτζή Βασιλική

9. Φεσσάς Νικόλαος

10. Βλαχογιάννης Εμμανουήλ

11. Χιονίδης Θόδωρος

12. Χαντζαρίδης Κωνσταντίνος

13. Τριανταφυλλίδης Θεόδωρος

14. Ραχμάνης Μιχαήλ

15. Καπετανίδης Τηλέμαχος

16. Δίγκας Γρηγόριος

17. Αλεξόπουλος Χαρίλαος

18. Ιωάννου Δημήτριος

19. Κιουτσούκαλης Μιχαήλ

20. Χαραλαμπίδης Ιωάννης

21. Μπουφίδης Μενέλαος

22. Χαραλαμπίδου Μαρία

23. Μαμαλικίδης Παναγιώτης

24. Παράσχου Αλεξάνδρα

25. Τζώρτζη Αικατερίνη

Ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου» καταλαμβάνει 2 έδρες:

Συγκεκριμένα εκλέγονται οι:

1. Καλανδρέας Γεώργιος

2. Λυγούδη Φωτεινή

Β. ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» καταλαμβάνει 1 έδρα.

Συγκεκριμένα εκλέγεται η:

 1. Τσακίρη Μαρία

Γ. ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» καταλαμβάνει 9 έδρες

Συγκεκριμένα εκλέγονται οι:

 1. Πέντζος Τηλέμαχος
 2. Τακάς Νικόλαος
 3. Μωραϊτίδης Ιωάννης
 4. Παπαμαυρουδής Δημήτριος
 5. Χαϊτογλου Διονυσία
 6. Παλατιανά Ζωή
 7. Κυργίδου Κωνσταντίνα
 8. Κοσκινά Στυλιανή
 9. Καραγιώργος Νικόλαος

Ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου» καταλαμβάνει 1 έδρα:

Συγκεκριμένα εκλέγεται ο:

1. Νεραντζάκης Παναγιώτης

Δ. ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» καταλαμβάνει 2 έδρες

Συγκεκριμένα εκλέγονται οι:

 1. Καρούλης Κωνσταντίνος
 2. Ποζρικίδης Κυριάκος

Ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου» καταλαμβάνει 1 έδρα.

Συγκεκριμένα εκλέγεται ο:

 1. Θεοδωράκης Ιωάννης

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:45 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 22 December 2015 10:23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 3η συνεχή χρονιά στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δήμους, ιδρύματα και συλλόγους της πόλης μας. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Λαχαναγοράς την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11π.μ. Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν προέρχονται είτε από συνεισφορά των μελών του Συνδέσμου είτε από προμηθευτές των εμπόρων της Λαχαναγοράς. Καλές γιορτές σε όλους.

 

Last Updated on Tuesday, 22 December 2015 10:25
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 2 of 7

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title

title

description

title title
Powered by Data Print
Joomla Templates by DataPrint Joomla Templates